RSCA-fans zien 1 speler door de mand vallen vs Union: "Kan niet mee!"

Anderlecht speelde in de eerste helft tegen Union haar beste 45 minuten in een uitwedstrijd in de play-offs, maar konden dat niet bekronen met een doelpunt. Union scoorde wel, maar de VAR zag doelpuntenmaker Mac Allister  in een buitenspelpositie staan. Zo is alles nog mogelijk in de tweede helft.

Gebeurtenissen tweede helft

In de tweede helft is het opnieuw Anderlecht dat voor het eerst gevaarlijk is via een schot van Stroeykens. Op een eerste kans voor Union was het wachten op minuut 70. Nilsson kon doorstomen tot in de zestien meter, maar trapte recht op Schmeichel. Tien minuten voor affluiten was Nilsson opnieuw dicht bij de 1-0, maar vond opnieuw Schmeichel op zijn weg.

Het was niet de wedstrijd van Mario Stroeykens. De middenvelder is één van de beste spelers van paars-wit dit seizoen, maar kon in de wedstrijd tegen Union weinig klaarspelen. Op X waren er enkele reacties op zijn wedstrijd:

"Stroeykens doet niks, hij verdient het om er in de rust af te gaan"

"Stroeykens... waar wacht Riemer op om hem eraf te halen!?"