Igor Thiago kijkt op naar Lukaku, maar noemt zijn grote idool: "Ik heb hem al een paar keer ontmoet!"

Club Brugge neemt het donderdagavond in het Spaanse Pamplona op tegen Osasuna, de laatste horde richting de groepsfase van de Conference League. De goals moeten niet alleen komen van spelers à là Skov Olsen en Zinckernagel, maar vooral ook van diepe spits Igor Thiago. De Braziliaanse spits gaf onlangs een uitgebreid interview aan Het Nieuwsblad. In het Portugees, en met een tolk, want de Club Brugge-aanvaller spreekt nog onvoldoende Engels. En daar konden we toch enkele opvallende quotes uithalen!

Igor Thiago Club Brugge grote voorbeelden

Igor Thiago streek deze zomer neer bij blauw-zwart. Hij kwam over van het Bulgaarse Ludogorets, waar hij vorig seizoen nog twee keer scoorde tegen RSC Anderlecht. De Braziliaan is fan van België en de Belgische gewoontes. "Ik heb al een paar keer frietjes gegeten. Die zijn hier werkelijk fenomenaal. Het is moeilijk om ervan af te blijven.”, klinkt het. Toch laat Igor Thiago weten dat hij bijzonder profesioneel is. "Zoals mijn voorbeelden. Benzema. Lewandowski. Lukaku – hij is fysiek indrukwekkend. Naar Cristiano Ronaldo kijk ik ook op. Er is Haaland. Ik heb nog werk.”, aldus de Club Brugge-aanvaller over zijn voorbeelden. Igor Thiago zelf heeft trouwens al een uitgesproken mening gekregen bij de Club Brugge-fans.

igor thiago club brugge cristiano ronaldo haaland lukaku

Igor Thiago Ronaldo

Toch is er één iemand waar Igor Thiago nog meer naar opkijkt, zijn grote idool als het ware. "Mijn ultieme idool is Ronaldo. De échte, hé. Bij mijn ex-club Cruzeiro was hij de grote baas. Ik heb hem een paar keer ontmoet, maar vertrok snel naar Bulgarije. Ik heb hem niet ten gronde leren kennen. Jammer.”, aldus Igor Thiago. Niet toevallig is de ex-aanvaller van Real Madrid een landgenoot van hem.

igor thiago club brugge idool ronaldo

Igor Thiago Braziliaanse nationale ploeg

Om verder in te gaan op Brazilië, het is de droom van Igor Thiago om ooit voor de Goddelijke Kanaries uit te komen. Niet evident gezien de stevige concurrentie. “Ik zeg mijn kinderen dat ze moeten dromen. Dat er geen grenzen of limieten zijn. Ook niet voor mezelf of Club Brugge. Ik hoop op een dag voor de nationale ploeg van Brazilië uit te komen. En met Club kan alles. Ik wíl ook alles. De titel is een must, maar evengoed denk ik dat we iets geweldigs kunnen doen in Europa.”, besluit de Braziliaan van blauw-zwart.

igor thiago club brugge brazilie

Eerder stelde Igor Thiago zich al voor aan de Club Brugge-fans: