Dat willen we toch allemaal? Vijf zaken die FIFA19 moet overnemen van PES

Er bestaat al langer dan vandaag een discussie over welke game nu effectief beter is, PES of FIFA? Beide games kunnen nog veel van elkaar leren en overnemen. Hier zijn 5 dingen die FIFA19 zou moeten stelen van PES.

  1. Betere herhalingen
    FIFA18 is nog te beperkt in het tonen van een herhaling. Bij PES heb je de volledige vrijheid om te gaan waar je wilt met de camera, terwijl je bij FIFA enkel kunt focussen op de bal of een speler.
  2. Champions League
    Eén van de grootste dingen waar PES al jaren over beschikt, zijn de rechten van de Champions League. Nu dat dit contract afloopt, zal FIFA er alles aandoen om deze rechten over te nemen.
  3. Zien wat de kansen zijn om topspeler te 'packen'
    Op Ultimate Team heeft iedereen al weleens zich op het hoofd geslagen bij een pack-opening: "Dat had ik beter niet gedaan." Op PES kan je zien hoe groot de kans is, om een topspeler te packen. Gedaan met het onnodig geld verspelen op Ultimate Team!
  4. Meer opstellingen
    Op PES liggen er veel meer mogelijkheden in het kiezen en maken van een opstelling. Een opstelling zoals een 3-6-1 zou je nooit vinden op FIFA. Tijd om de echte voetbalfilosofen en toekomstige trainers hun gang te laten gaan!
  5. Nog meer realistische spelsituaties
    In PES is het mogelijk om te duiken, op het verkeerde been gezet te worden en om uit de glijden. Wanneer deze 'features' zouden overgenomen worden door FIFA, zou het spel nog realistischer zijn dan het nu al is.