Martinez baalt als een stekker na niet-selectie van chouchou voor WK: "Vind het zeer jammer, maar..."

Niet alleen Dedryck Boyata is één van de afwezigen in de WK-selectie van Roberto Martinez. Ook Nacer Chadli, flankspeler van KVC Westerlo, werd niet opgeroepen. Voor velen absoluut geen verrassing wegens zijn vormpeil van de laatste maanden, maar onze bondscoach dacht er echt aan om hem mee te nemen naar Qatar. Toch haalde hij de WK-selectie net niet, tot grote spijt van de Spanjaard.

Nacer Chadli WK Qatar

"Dat vind ik heel jammer, want hij heeft een profiel om op verschillende plaatsen te spelen. Maar zijn voorbije 4 weken waren niet sterk genoeg.", aldus Roberto Martinez over Nacer Chadli. De Belg werd pas echt geliefd na zijn winning goal tegen Japan op het WK in Rusland, maar kreeg de laatste jaren wel veel kritiek nadat hij, ondanks een mindere vorm, toch werd opgeroepen. Nacer Chadli wordt dit seizoen door Basaksehir uitgeleend aan KVC Westerlo en was er voorlopig goed voor één goal en één assist. Afgelopen weekend was hij geblesseerd en ook de voorgaande weken speelde hij minder vaak. Tot dusver de reden voor zijn niet-selectie.

nacer chadli roberto martinez wk qatar

Chadli verzamelde al 66 caps voor de nationale ploeg en scoorde daarin acht doelpunten. Vooral op het WK in 2018, met onder meer een doelpunt tegen Japan, deed hij het erg goed. De flankspeler kende echter veel blessureleed, waardoor hij de laatste jaren wat van zijn pluimen verloor. Zijn laatste partij voor België dateert van 2 juli 2021, toen hij geblesseerd uitviel tegen Italië.

Nacer Chadli bij de Rode Duivels

Hoewel veel Belgische fans geen grote fan zijn van de 33-jarige Belg, blijft Chadli geloven in een toekomst bij de Rode Duivels, zo bleek uit een interview van enkele maanden geleden. Eind september zei hij nog het volgende: "Ik weet niet hoe veel kans ik heb om er in Qatar bij te zijn. De situatie is niet hetzelfde als drie, vier jaar geleden. Toen werd ik, indien fit, altijd opgeroepen. Sinds 2011 heb ik maar één afspraak gemist, het EK 2016 - toen was ik slechts invaller. Maar voorts was ik er altijd bij, wie de bondscoach ook was. Nu is het al meer dan een jaar geleden.", aldus Chadli.

nacer chadli rode duivels

WK in Qatar

Roberto Martinez gaf eerder al aan de Westerlo-huurling te blijven volgen. En dat gaf Chadli duidelijk vleugels, zo bleek in september uit zijn interview in de Gazet van Antwerpen."Ik geef mezelf nog een kans, al is Qatar niet mijn grote doel. Dat is wedstrijden spelen, in vorm raken. De rest zal wel volgen. Als andere jongens meer kunnen bijbrengen, dan accepteer ik dat. De spelers op mijn positie zijn jonger dan ik  en spelen bij goeie clubs. Maar als de bondscoach me nodig heeft, zal ik er staan. Indien niet, zal ik die keuze aanvaarden.", klonk het.

nacer chadli rode duivels

Chouchou Roberto Martinez?

Het idee leeft ook dat Nacer Chadli een soort van chouchou is van onze bondscoach. Er werd gevraagd of hem dat stoort. "Wat mensen daarover denken, dat interesseert me niet. Elke Belg is bondscoach, heeft een mening, of ze er nu iets van kennen of niet. Het is zo.", wist de flankaanvaller nog te vertellen.

nacer chadli chouchou roberto martinez

"Ik mis de Rode Duivels enorm. Ik ben daar thuis, de nationale ploeg voelt als familie. Vergeet niet dat wij met zijn allen samen opgegroeid zijn.", besloot Nacer Chadli in zijn interview.

nacer chadli rode duivels mist

Nacer Chadli hoopt op een nieuwe kans bij de Rode Duivels. Al wordt zijn goal tegen Japan moeilijk te evenaren: