THROWBACK: Gent wint met 0-3 in Jan Breydel, Tissoudali jent Club-fans door op bal te gaan staan (VIDEO)

Op 2 maart 2022, vandaag exact één jaar geleden, won KAA Gent met 0-3 op het veld van Club Brugge. De Buffalo's plaatsten zich zo voor de finale van de Croky Cup, want eerder speelde blauw-zwart 1-1 gelijk in de Ghelamco Arena. Odjidja, Castro-Montes en Depoitre zorgden voor de Gentse goals, terwijl Odoi een rode kaart pakte voor de thuisploeg.

Gent-Club Brugge

Maar misschien wel hét moment van de match was toen Tarik Tissoudali op de bal ging staan bij een 0-3 tussenstand. De Marokkaan zat toen in bloedvorm en blaakte van het vertrouwen. Dat wilde hij nogmaals in de verf zetten door de Club Brugge-fans, uiteindelijk dé aartsrivaal van KAA Gent, wat te jennen. Hij ging op de bal staan zoals Anthony Vanden Borre dat eerder nog deed bij RSC Anderlecht en de Rode Duivels. Later gaf hij aan dat het niet de bedoeling was om de Club-fans uit te dagen, maar gewoon zijn eigen fans te plezieren.

Tarik Tissoudali gaat op de bal staan

Opvallend: in het begin van de partij leek Tarik Tissoudali nog geblesseerd te zijn en de wedstrijd te moeten staken, maar uiteindelijk maakte hij wel nog de negentig minuten vol. In de tweede helft stond hij zelfs aan de basis van de tweede gele kaart van Denis Odoi toen hij van hem een slag moest incasseren. Hieronder kan je die bewuste fase waar Tissoudali op de bal ging staan, nog eens herbekijken. Uiteraard trakteerden de Club-fans de Marokkaan op een fluitconcert. Nadien kregen Simon Mignolet en Federico Ricca het nog aan de stok met de Gent-aanvaller. Zij vonden dit uiteraard overbodig en waren 'not amused'.

Ook interessant