Bekende analist hamert nogmaals om terugkeer Vanaken: "Meneer Tedesco, roep hem op!"

Een van de meest gevestigde waarden in het Belgisch voetbal van de afgelopen decennia is ongetwijfeld Frank Raes. Hij maakte carrière als journalist en werd later uiteraard ook nog commentator. Dat is hij nog steeds niet verleerd, want bij Eleven Sports horen we hem geregeld bezig. Dezer dagen is Raes nog te horen in Sjotcast, de voetbalpodcast van Het Nieuwsblad. Daarin hamerde hij afgelopen week om een terugkeer van Hans Vanaken bij de Rode Duivels.

Frank Raes Hans Vanaken

Wij weten ondertussen al dat Hans Vanaken - net als Maxim De Cuyper - de selectie niet haalde voor de partijen tegen Servië en Azerbeidzjan, maar dat is volgens Frank Raes een fout van de bondscoach: "Ik vind nog altijd, meneer Tedesco: roep Hans Vanaken op!  En als De Bruyne er niet bij is, zet hem er maar op. Lukaku, Doku: Vanaken kan ze lanceren hé. Hij ziet het zo snel en hij kan het ook uitvoeren. Hij is zo technisch. Ja, Lukaku en Doku zouden echt goed draaien."

Frank Raes Hans Vanaken

Frank Raes Hans Vanaken Rode Duivels

Het was trouwens niet de eerste keer dat Raes een lans brak voor de tweevoudige Gouden Schoen. Even geleden haalde hij al het volgende aan: "Ik vind dat we te veel uitgaan van de counter. We voetballen niet uit. Onana en Mangala zijn stevige spelers, maar ik mis daar iemand op het middenveld. Een Charles De Ketelaere. Of Hans Vanaken, zoals ik al veel gezegd heb."

Frank Raes Hans Vanaken Charles De Ketelaere

Ook interessant