Wie is Ismaël Baouf, jonge verdediger van Anderlecht en zoon van Rachid Baouf?

Ismäel Baouf tekende eind juni zijn eerste profcontract bij RSC Anderlecht. De 16-jarige verdediger is nu tot de zomer van 2026 aan de club verbonden. Goed nieuws voor de fans, want Baouf staat gekend als een groot talent die ondertussen deel uitmaakt van de A-kern. Maar wie is deze jonge Belg nu eigenlijk echt? Voetbalflitsen stelt hem wat beter voor!

Wie is Ismaël Baouf Anderlecht?

Ismaël Baouf werd geboren op 17 september 2006 en wordt later dit jaar zeventien jaar oud. De Belg werd opgeleid bij Olympic Charleroi en Sporting Charleroi, maar koos vorig seizoen voor RSC Anderlecht. Daar kwam hij voornamelijk uit bij de U18, al mocht hij ook 149 meespelen met de RSCA Futures in 1B. Op 20 juni 2023 tekende hij zijn eerste profcontract bij Anderlecht en momenteel maakt hij deel uit van de A-kern. Zo mag hij minuten maken in oefenwedstrijden. Wellicht zal hij komend seizoen uitkomen voor de RSCA Futures, maar ondertussen kan hij wel al ervaring op doen bij het eerste elftal.

Ismaël Baouf zoon Rachid Baouf

Ismaël Baouf is de zoon van Rachid Baouf, ex-RWDM. Uiteraard is de rechtsvoetige centrale verdediger ook jeugdinternational van ons land. Baouf komt momenteel uit voor de U17 van ons land en daarvoor bij de U16. Bij de nationale (jeugd)ploeg is hij een vaste waarde. Zo speelde hij al tegen Denemarken, Zweden, Polen en Kroatië. Ongetwijfeld zal dit toptalent nog minuten maken voor Anderlecht en doorstoten in de Belgische jeugdreeksen. Een naam om in de gaten te houden!

Ook interessant