Mertens over de Rode Duivels: "Bij veel geblesseerden mogen ze me bellen"

Dries Mertens wordt al tijdje niet meer opgeroepen door bondscoach Domenico Tedesco. Dat wil echter niet zeggen dat de voormalige Rode Duivels de ploeg niet meer op de voet volgt. Mertens was ooit lid van de zogeheten Gouden Generatie én in een uitzonderlijk geval mag Tedesco hem zelfs nog steeds bellen.

"Bondscoach Tedesco heeft de situatie goed afgehandeld met mij", vertelt hij aan DAZN. "Hij is hier komen praten en heeft alles duidelijk uitgelegd. Ik heb daarom altijd gezegd: ‘Als er tien spelers geblesseerd uitvallen, mag je me altijd bellen'. Ik ben heel blij en dankbaar dat hij het zo mooi is komen uitleggen. Dat is dan ook afgerond."

Mertens over Doku

"Nu ben ik in de eerste plaats supporter en wees gerust, ik geniet er wel van hoor. Als je zo’n Doku ziet spelen, hoe eenvoudig hij zijn tegenstander passeert. Dat zijn flitsen. Daarom hoop ik dat alle spelers die er kunnen zijn, er opnieuw bij zijn. Dat is het belangrijkste: dat ze de hele groep samenhouden.”

Mertens over Lukaku

"Ik wou sowieso altijd alles willen spelen, maar ik begrijp de keuze van Romelu. Misschien was het nu een moment voor hem dat hij iets had van: ‘Ik voelde me niet 100% fit op een EK of WK, dus heb ik deze tijd nu nodig.’ Dan vind ik dat je hem dat ook moet gunnen. Iedere persoon, iedere carrière is anders. Dan is het ook zijn goed recht om die beslissing te nemen.”

Dries Mertens en Kat Kerkhofs