31-jarige ex-RSCA-kapitein en Profvoetballer v/h Jaar scoort VOLLEY en haalt TOTW in... Qatar! (VIDEO)

De naam Sofiane Hanni zal bij zowat elke Belgische voetbalfan wel een belletje doen rinkelen. Hij begon z'n carrière in de Jupiler Pro League in 2014 bij KV Mechelen en ontpopte zich al snel tot één van dé smaakmakers van onze competitie. En dus verkaste hij twee jaar later naar Anderlecht, waar hij in 2017 kampioen werd en de kapiteinsband om de arm droeg. Van die kampioenenploeg zit trouwens nog maar één speler bij paars-wit. Daarna volgden avonturen bij het Russische Spartak Moskou en het Qatarese Al-Gharafa SC. Toen die laatste besloot zijn contract niet te verlengen, trok Hanni naar een andere Qatarese ploeg, Al-Ahli Doha SC. En daar speelt de 31-jarige Algerijn nog altijd de pannen van het dak.

Sofiane Hanni TOTW Qatar

Hanni scoorde dit weekend wel een knappe volley en leverde een al bij al zeer goede prestatie, wat hem ook een plekje in het team van de week in Qatar, waar deze winter het WK zal plaatsvinden, opleverde, maar toch ging zijn team Al-Ahli Doha de boot in tegen Al-Sadd. Bekijk hieronder de knappe volley van de 31-jarige Algerijn.

Hanni over terugkeer naar Anderlecht

Deze zomer, toen Hanni's contract bij Al-Gharafa SC was verlopen, solliciteerde hij nog naar een terugkeer naar paars-wit: "Ik ben nog steeds dezelfde en ik denk dat ik mijn plaats zou hebben in het huidige Anderlecht. Ik zou graag terugkeren, en met mijn offensieve kracht en ervaring zou ik de ploeg nog veel kunnen bijbrengen. Maar ik heb geen enkel contact met de mensen die er nu zijn", liet Hanni toen optekenen.

Sofiane Hanni wil terugkeren naar Anderlecht