Vanhaezebrouck 'not amused' na penaltyfases in Club-Gent: "Het moet in evenwicht zijn hé"

 KAA Gent verloor zondagmiddag 'de Slag om Vlaanderen' met 2-0 van Club Brugge. Blauw-zwart scoorde twee keer vanop elfmeter. Er was zeer veel te doen rond de wedstrijdleiding. Gent kreeg bijvoorbeeld geen strafschop vroeg in de eerste helft, terwijl er ook buitenspel zou geweest zijn van Igor Thiago voorafgaand aan de eerste penalty. Hein Vanhaezebrouck was uiteraard 'not amused' na deze taferelen.

Hein Vanhaezebrouck Club Brugge-Gent

Hein Vanhaezebrouck bleef opvallend kalm in zijn post-match interview, maar wilde het uiteraard hebben over de penaltyfases. "Ik heb de beelden gezien. Ik zie twee spelers in een diagonale richting lopen, die elkaar kruisen. Op het moment dat Hugo wil afdrukken, wordt hij door die andere speler vastgehouden, wat automatisch een effect heeft op uw trapbeweging, want hij loopt in die andere richting. Dus eigenlijk pak je hem bij de arm en dat is voldoende voor mij om een strafschop te geven. Want je weet goed genoeg, als je een kans krijgt om te trappen en je wordt gewoon vastgehouden, dan ben je uit evenwicht en is het momentum over. Voor mij altijd een penalty", aldus Vanhaezebrouck over de niet-gegeven strafschop voor de Buffalo's. Uiteraard kreeg Lawrence Visser als VAR dan ook veel negatieve feedback op sociale media.

hein vanhaezebrouck club brugge gent penalty

Het interview met Vanhaezebrouck was best lang. Zo ging het ook over de mogelijke buitenspelfase van Igor Thiago voorafgaand aan de eerste penalty. "Ik ben niet tevreden over de twee penalty's die wij tegenkrijgen. Ik hoor dat de eerste penalty blijkbaar ook buitenspel was voorafgaand van Thiago, dus ja, dan moeten we daar op terugkeren, ook al duurt die actie dertig seconden. Het is nog altijd dezelfde actie, dus dat is eigenlijk dezelfde fase die vorige week op Mechelen is gebeurd. Het is dan ook niet verrassend dat men dit bij Club Brugge laat doorgaan. Denk ik, het moet in evenwicht zijn hé. Dat speelt misschien ook ergens mee. Ik heb wel geen lijn gezien. Ze hebben waarschijnlijk zelfs geen lijn getrokken. Het was niet nodig, vorige week was het ook niet nodig. Er is zelfs een gelijkaardige fase waar Union hier de titel heeft verloren. Dus ja, niet toevallig misschien. Maar ik zal daar niks meer over zeggen, wij hebben in onze eigen voeten geschoten door twee penalty's weg te geven. Voor de rest hadden we controle over de match. Eerste helft, tweede helft niks meer weggegeven. We krijgen zelfs nog de beste kans in de tweede helft.", aldus Hein Vanhaezebrouck.

hein vanhaezebrouck club brugge gent arbitrage

Bekijk hier het volledig interview van Hein Vanhaezebrouck na Club Brugge-Gent (2-0):

Transferbeleid Club Brugge

Het is niet de eerste keer dat Vanhaezebrouck zich uitlaat over Club Brugge. Zo liet zich in het verleden ook al eens gelden over het transferbeleid van Club Brugge. Zo had hij het in Het Nieuwsblad eens over het transferbeleid van blauw-zwart. "Sowah was goed in Leuven. Uiteraard, met de manier van voetballen bij OHL. Na een half jaar Club Brugge is hij al weg naar AZ. Negen miljoen, hè. Je kan het geld ook door deuren en ramen gooien.", gaf Hein een steekje onder water naar het transferbeleid van Club Brugge.

Hein Vanhaezebrouck lacht met de transfer van Kamal Sowah naar Club Brugge

Vital Borkelmans Hein Vanhaezebrouck

Vital Borkelmans is één van de weinigen die ook eens zwaar uithaalde naar Hein Vanhaezebrouck. Hij vond dat de Gent-coach zich teveel moeit met de concurrent. "Elke keer als Hein Vanhaezebrouck naar Brugge komt zullen er straffe uitspraken volgen", vertelt het 'Brommerke'. "Waarom? Dat is Hein, hé. Ik word er wel ziek van. Dan gaat hij zich bemoeien met anderen hun transfers bijvoorbeeld. Als je in een bedrijf werkt, dan praat je toch ook niet de hele tijd over de concurrenten? Je houdt je gewoon bezig met jouw ploeg en jouw job", aldus Borkelmans.

borkelmans over vanhaezebrouck ziek

Hein Vanhaezebrouck Club Brugge

Toch hoeft het duidelijk niet altijd negatief te zijn wat Vanhaezebrouck zegt over Club Brugge. Zo was hij in augustus 2021 erg positief over blauw-zwart. "Club Brugge vertoeft momenteel op eenzame hoogte. Daar kan de rest met verlangende ogen naar kijken. In de niet G5-landen heb je wel vaker clubs die een bepaalde periode dominant zijn. Nu heb je Brugge bij ons", aldus Vanhaezebrouck.

hein vanhaezebrouck aa gent club brugge jupiler pro league

Ook interessant