Raphael Holzhauser kiest zijn top 3 voor de Gouden Schoen ... en zet Gent-speler op plek 1!

Woensdagavond kennen we de nieuwe Gouden Schoen-winnaar. De opvolger van Lior Refaelov wordt quasi zeker een speler van Club Brugge of KRC Genk. De Ketelaere, Vanaken, Onuachu, Lang en Ito zijn in deze volgorde de grootste favorieten. Voetbalflitsen vroeg haar bekendste volgers op Instagram om een eigen top drie door te geven...

Stemming Gouden Schoen

Spelers mogen niet stemmen voor de Gouden Schoen-verkiezing. Enkel sportjournalisten, bestuurslui van de Belgische voetbalbond, enkele scheidsrechters en ex-winnaars van de Gouden Schoen die inmiddels gestopt zijn mogen stemmen. Zo krijgen we een zo eerlijk mogelijke uitslag. Het volledige jaar 2021 wordt rekening mee gehouden, dat wil dus zeggen de tweede helft van vorig seizoen en de eerste helt van het nieuwe seizoen. In de eerste stemronde kunnen spelers als Vanzeir en Undav sowieso geen punten pakken, want zij speelden toen nog in tweede klasse.

Raphael Holzhauser

Raphael Holzhauser eindigde vorig jaar tweede op de Gouden Schoen-verkiezing na Lior Refaelov. De Oostenrijkse middenvelder speelt voor Beerschot en kwam in het verleden uit voor Austria Wien, Stüttgart en Augsburg. Holzhauser volgt Voetbalflitsen op Instagram en gaf ons zijn top drie door (indien hij mocht stemmen). Tissoudali op 1, Lang op 2 en Onuachu op 3. Vooral de naam van Tissoudali is verrassend. De Gent-aanvaller is in bloedvorm, maar wordt toch niet meteen gezien als een favoriet om de Gouden Schoen te winnen. Het is wel algemeen geweten dat Holzhauser en Tissoudali beste maatjes zijn, dus dat kan ook meespelen. Beide spelers kwamen vorig seizoen namelijk nog uit voor Beerschot.

Via deze link kan jij Voetbalflitsen volgen op Instagram

RAPHAEL HOLZHAUSER GOUDEN SCHOEN

Ook interessant