Europese traditieclub staat voorlaatste na -2 puntenaftrek, tweede degradatie op rij dreigt...

De lijst van traditieclubs die de laatste jaren volledig zijn weggezakt is ondertussen ellenlang geworden. We zien het helaas in alle topcompetities in Europa. Maffioze praktijken zijn de gekke voorzitters in Italië helaas niet vreemd. Enter, Sampdoria. De Italiaanse traditieclub zakte vorig seizoen al uit de Serie A en trekt die lijn helaas door in de Serie B. Staat een tweede opeenvolgende degradatie op til?

Sampdoria degradatie Serie A

Het was een vreselijk jaar voor iedereen die traditieclub Sampdoria een warm hart toedraagt. De Italianen, die in 1990 nog Anderlecht klopten in de Beker der Bekerwinnaars, werden vorig seizoen alleen laatste en kampten naast het veld met serieuze financiële problemen. Eigenaar Massimo Ferrero moest in 2021 aftreden als voorzitter na een arrestatie in een fraudeonderzoek. Sindsdien staken de financiële problemen serieus de kop op: veel spelers en werknemers werden niet betaald. Gelukkig kwam er beterschap...

Sampdoria verkocht en Serie B

De greep van Ferrero over de eenmalige landskampioen was eindelijk over: hij verkocht de club aan Andrea Radrizzani, die ook Leeds in z'n portefeuille heeft. Daarmee vermeed Samp de degradatie naar de Serie D en ging de club niet failliet. Sportief loopt het ondertussen echter niet beter in de Serie B: Sampdoria staat na negen speeldagen voorlaatste. Ze begonnen het seizoen met een puntenaftrek van -2 (een straf voor de ongeregeldheden) en pakten tot nu toe amper 6 op 27. Ze tellen dus amper vier punten. De tweede opeenvolgende degradatie dreigt. 

In een ver verleden was Sampdoria de boeman van Anderlecht:

Ook interessant