Alfred Schreuder dropt nieuwe naam in basis tegen STVV: "Goede indruk nagelaten!"

Tajon Buchanan is een 22-jarige Canadese rechtsbuiten van Club Brugge met een marktwaarde van 8,5 miljoen euro. In januari 2022 kwam hij voor 6,36 miljoen over van New England Revolution uit de MLS. Daar speelde hij 67 wedstrijden, scoorde hij twaalf keer en gaf hij elf assists. Buchanan speelde daarvoor bij de jeugd van Mississauga, Real Colorado en Syracuse. In januari 2019 kwam hij via een draftsysteem bij New England terecht.

Tajon Buchanan

Tajon Buchanan is ook Canadees international. Met zestien caps op 22-jarige leeftijd en daarin drie doelpunten is dat best knap. Hij heeft een contract tot de zomer van 2025 bij Club Brugge en moet een back-up zijn voor Noa Lang die in de zomer zal vertrekken. De kans is groot dat hij tegen STVV zijn debuut maakt. Coach Alfred Schreuder was namelijk erg lovend over de rechtsbuiten.

Alfred Schreuder

Alfred Schreuder nam Tajon Buchanan mee naar de stage in Marbella en daar maakte de Canadees indruk. “Op oefenkamp in Marbella heeft hij een hele goed indruk nagelaten. Het was de eerste keer dat ik hem in levenden lijve aan het werk heb gezien. Ik vind het alvast een hele goede speler. Tajon zou voor elke topclub een versterking zijn.”, aldus Alfred Schreuder op de persconferentie van Club Brugge.

alfred schreuder tajon buchanan

Hier zien we Tajon Buchanan's mooiste goals, assists en skills voor New England