Defensieve versterking op komst? Club Brugge wil verdediger van AC Milan tijdelijk overnemen

Een opvallend gerucht: Club Brugge zou geïnteresseerd zijn in de diensten van Jan-Carlo Simic, een 18-jarige verdediger van AC Milan. Het zou gaan om een uitleenbeurt, al moet blauw-zwart concurreren met enkele Duitse ploegen, Nottingham Forest en Frosinone. Het is geen geheim dat Club na het vertrek van onder meer Abakar Sylla en Clinton Mata nog op zoek is naar defensieve versterking.

Jan-Carlo Simic Club Brugge

Jan-Carlo Simic is een 18-jarige verdediger van AC Milan die zowel de Servische als Duitse nationaliteit bezit. Uitkomen doet hij voor de nationale jeugdploegen van Servië, maar geboren én opgeleid werd hij in Duitsland. In augustus 2022 ruilde hij de U19 van Stuttgart in voor de U19 van AC Milan. Na één seizoen lijkt hij klaar om minuten te maken voor het eerste elftal. Niet meteen voor de Milanezen zelf, maar wel voor een ploeg die hem tijdelijk zou overnemen. Club Brugge is één van de vele ploegen die interesse tonen in Simic.

Charles De Ketelaere AC Milan Jan-Carlo Simic

Simic heeft er een sterk seizoen opzitten bij AC Milan. Getuige de sterke UEFA Youth League-campagne, waar Milan pas in de halve finale sneuvelde tegen Hajduk Split. Simic was er een vaste waarde en scoorde zelfs tegen Chelsea. AC Milan ziet in hem een toekomstige verdediger voor de A-ploeg en wil hem snel minuten geven. Daarvoor zouden ze hem eerst een seizoen willen uitlenen om hem ervaring te laten opdoen. Dat Simic perfect tweevoetig is, is dan ook een serieuze troef. Benieuwd of Club Brugge erin slaagt hem op uitleenbasis over te nemen. Connecties tussen beide ploegen zijn er natuurlijk gezien de recente overgang van Charles De Ketelaere.

SkySport Germany kwam met het gerucht af:

Jan-Carlo Simic stond 90 minuten op het veld in de oefenmatch tegen Real Madrid:

In de UEFA Youth League-campagne was Jan-Carlo Simic ijzersterk:

Ook interessant