Beste van hun generatie: 20 Belgen die de hoogste marktwaarde hebben per geboortejaar

De laatste jaren kende ons Belgisch voetbal enkele uitstekende generaties aan voetballers. Dat onze Rode Duivels of toekomstige Rode Duivels zeer talentvol zijn bewijzen ze niet alleen op het veld, maar ook op basis van hun transferwaarde zien we dat er veel van hen verwacht wordt. Via Transfermarkt gingen wij opzoek naar de meest waardevolle Belgen van hun geboortejaar. 

Charles De Ketelaere

Beginnen doen we in het jaar 2005 en zo tellen we af tot 1986. Noah Mbamba en Luca Oyen krijgen een mooie marktwaarde van vier miljoen euro. Terwijl Roméo Lavia, die dit seizoen helemaal kan doorbreken bij Southampton, een goede twee miljoen waard is. Voorts zien we enkele namen die groot werden in de Jupiler Pro League zoals De Ketelaere, Theate, Doku, Saelemaekers en Tielemans. Met Mangala en Mbenza zijn er ook twee iet wat minder gekende namen het meest waardevol van hun generatie. 

meest waardevolle belgen per geboortejaar

Meest waardevolle Belgen per geboortejaar 

Vanaf 1995 zien we de Rode Duivels die behoren tot de zogenaamde 'Gouden Generatie'. Het is geen toeval dat Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois met een marktwaarde van meer dan 50 miljoen euro, de meest waardevolle spelers zijn van hun geboortejaar. Ook, de net in de Jupiler Pro League aangekomen, Toby Alderweireld heeft nog steeds een waarde van zeven miljoen euro. Verder krijgt Tom Van Hyfte een eervolle vermelding! 

meest waardevolle belgen per geboortejaar