Club-fans zijn het unaniem eens over ontslag Ronny Deila... eindelijk?

Het was onvermijdelijk, de enige vraag was wanneer het zou gebeuren. Club Brugge-coach Ronny Deila werd maandagochtend ontslagen. De Noor was sinds mei 2023 actief bij blauw-zwart en kende een niet al te beste periode in de West-Vlaamse hoofdstad. In 51 wedstrijden verloor hij elf keer en speelde hij ook elf keer gelijk. Dit resulteerde in gemiddeld 1,9 punten per wedstrijd, wat natuurlijk te weinig is voor een club van het statuut en formaat Club Brugge. De 2-1 nederlaag op het veld van Sint-Truiden op zondagmiddag bleek de druppel te zijn...

De Club-fans schreeuwden al enkele weken, zoniet maanden om zijn ontslag. Volgens hen werden heel wat punten verloren door Deila's verdedigende wissels bij voorsprongen. De laatste weken waren de interviews ook heel wat minder gezellig en reageerde de Noor soms gepikeerd. Voetbalflitsen bundelde enkele reacties van fans:

Na afloop van de 3-0 overwinning tegen Molde in de Conference League gaf Deila nog een opvallend antwoord op een persvraag:

Ondanks de nederlaag tegen Sint-Truiden speelt Club Brugge natuurlijk wel nog Champions' play-offs waar nog alles in kan gebeuren. Zondagavond zagen we welke twee clubs deze play-offs mogen vervolledigen.