Liefst 115(!) tegengoals: ooit de ene toptransfer na de andere, nu onverbiddelijk naar 2e klasse

Het gaat niet goed met de Chinese ploeg Hebei FC, de ploeg eindigde troosteloos op een laatste plaats en zal volgend jaar uitkomen in de Chinese tweede klasse. Toch verrassend als je weet dat Hebei FC de voorbije jaren stevig actief was op de transfermarkt. Zo kocht de ploeg onder meer grote namen zoals Lavezzi en Gervinho, die wel een belletje doen rinkelen. Opvallend is ook dat de ploeg een karrenvracht aan doelpunten tegen kreeg dit seizoen, namelijk 115.

Hebei FC degradatie

Niet enkel eindigde Hebei FC allerlaatste, ze hebben ook nog eens een puntentotaal van min drie behaald. Dit komt doordat de lonen van spelers niet betaald werden. Nadat de competitie afgelopen was telde de ploeg maar twee overwinningen en maar liefst 32(!) nederlagen. Geen fijne statistieken als je weet dat het team enkele jaren geleden flink had ingekocht. Niet enkel het slechte puntentotaal is opvallend, ook het aantal tegengoals spreekt boekdelen. In 34 wedstrijden hebben ze 115 doelpunten tegen gekregen wat gelijk staat aan minstens drie tegengoals per wedstrijd. We kunnen dus zeker spreken van een afgrijselijk seizoen voor de Chinese degradant. 

Toptransfers uit het verleden

In 2016 wist Hebei FC Gervinho te strikken voor achttien miljoen euro van AS Roma. De Ivoriaan speelde twee seizoenen voor de Chinese club alvorens hij richting het Italiaanse Parma trok. In het heden speelt Gervinho voor het Griekse Aris Saloniki. Ook Argentijn Lavezzi trok naar de Chinese club, hij maakte de overstap in 2016 van PSG voor een goede vijf miljoen euro. De ex-aanvaller van onder Napoli en PSG speelde drie jaar voor Hebei FC. Toch gek als je deze transfersbedragen op tafel kon leggen, maar nu niets eens de lonen van spelers kunt betalen... Verder speelden ook grote namen als Mascherano, Mbia en Hernanes voor de club.

Hieronder nog een video waarin Gervinho een knappe goal maakte voor Hebei FC:

Ook interessant