Wie is Henrik Bellman, de 23-jarige Zweed van RSCA die werd opgenomen op de Europese lijst?

Henrik Bellman werd opgenomen in de Anderlecht-selectie voor de Conference League-wedstrijden tegen Ludogoretes. Best opvallend, want de 23-jarige Zweed speelde nog geen minuut voor de A-ploeg. Toch geloven ze bij paars-wit enorm in de jonge middenvelder. Zo was hij in drie matchen al goed voor twee goals en een assist bij de RSCA Futures! En dat terwijl Hans Vandeweghe onlangs nog het transferbeleid van de club afkraakte!

RSCA Futures

Henrik Bellman maakte vorige maand de overstap van het Zweedse Östersund naar het Belgische RSC Anderlecht. Paars-wit kon de 23-jarige ex-jeugdinternational van Zweden gratis oppikken, met de bedoeling om hem bij de 'beloften' te stallen in 1B. Daar maakte hij meteen indruk. Tegen Lierse scoorde Bellman één goal en gaf hij ook één assist. Tegen RE Virton scoorde hij zes dagen later opnieuw. Het sein voor Anderlecht om hem op de Europese lijst te zetten!

Wie is Henrik Bellman?

Henrik Bellman werd geboren op 14 maart 1999 en is op moment van schrijven dus 23 jaar oud. Zijn marktwaarde bedraagt €175.000 en zijn vorige (jeugd)clubs waren Kullavägens BK, HIF Akademi, FC Kopenhagen, Levanger en Östersund. Bij die laatste ploeg speelde hij maar liefst 71 wedstrijden, om afgelopen maand dus gratis naar paars-wit te vertrekken. Wanneer maakt hij zijn debuut voor de hoofdmacht? Opvallend: zijn contract verloopt deze zomer al, maar er is wel een optie op twee seizoenen extra. Bellman moest zich dus bewijzen bij paars-wit, maar lijkt daar voorlopig in te slagen!

Onlangs scoorde de 23-jarige Bellman nog deze fraaie goal tegen Virton!

Ook interessant