Pro League: Verwachtingen voor Westerlo-Brugge en de Derbys van Limburg en Wallonië

Na een interlandperiode die snel vergeten mag worden, staat de Belgische Pro League weer voor de deur. Dit weekend zijn er een paar heerlijke affiches op het programma tijdens speeldag 11, en ook de Champions League begint binnenkort weer. Voetballiefhebbers kunnen dit weekend hun hart ophalen met enkele interessante wedopties. Van de Limburgse derby tot een spannende clash tussen Standard en Charleroi: er is genoeg te beleven. Hieronder lees je alles over de meest interessante wedstrijden van deze speelronde!

Westerlo - Club Brugge: Kan Club Brugge doorpakken?

Zaterdag openen Westerlo en Club Brugge het weekend in de Pro League. Voor beide ploegen staat er veel op het spel. Westerlo, onder leiding van voormalig Club-speler Timmy Simons, begon het seizoen prima maar zakte daarna wat terug. Ze staan nu zesde, net onder Club Brugge, dat op de vijfde plek staat. De komende weken wachten voor Westerlo nog wedstrijden tegen STVV en RWDM. Een goed resultaat tegen Club Brugge zou het begin kunnen zijn van een opwaartse lijn.

Club Brugge begon dit seizoen moeizaam, maar is langzaam teruggeknokt naar de subtop. Na een teleurstellende 2 op 9 zijn ze echter dringend toe aan een overwinning. Met een midweekse uitwedstrijd in Milaan in het achterhoofd, zou een zege in Westerlo het vertrouwen flink kunnen opkrikken.

De statistieken spreken duidelijk in het voordeel van Club Brugge. Het is namelijk al 25 jaar geleden dat Westerlo in eigen huis wist te winnen van de Bruggelingen. Daarnaast heeft Club de laatste vier uitwedstrijden niet verloren en wisten ze maar liefst 34 van de laatste 42 onderlinge duels te winnen. Met een odd van 1.79 voor een overwinning van Club Brugge, lijkt een gokje op een Brugse zege zeker de moeite waard. Wil je wat meer risico nemen? De weddenschap ‘Club Brugge wint en beide teams scoren’ heeft een aantrekkelijke odd van 2.85. Daarnaast is er ook een interessante notering van 2.60 voor minder dan 2,5 doelpunten in deze wedstrijd.

Limburgse Derby: Kan STVV stunten tegen Genk?

De Limburgse derby tussen KRC Genk en STVV is altijd een wedstrijd om naar uit te kijken. Dit keer lijken de verhoudingen op papier duidelijk, maar in de praktijk kan het altijd anders lopen. STVV kende een moeizame start van het seizoen, maar bleef in hun laatste vijf wedstrijden ongeslagen. Ze staan momenteel op de 13e plek, maar missen enkele belangrijke spelers die in de zomer naar Genk vertrokken. Dit maakt de derby extra beladen.

KRC Genk draait daarentegen op volle toeren. Ze wonnen zeven wedstrijden op rij en zijn in eigen huis ongeslagen. Toch ging het in hun laatste wedstrijd tegen KV Kortrijk mis na een intense eerste helft. Hoewel Genk nog steeds de koppositie in handen heeft, is het verschil met achtervolger Antwerp geslonken tot drie punten. Aanvallend loopt het bij Genk als een trein, maar verdedigend laten ze nog wel eens een steekje vallen. Met 13 tegendoelpunten in 10 wedstrijden is het iets waar coach Thorsten Fink aan moet werken.

In de laatste vier Limburgse derby’s kwam er geen winnaar uit de bus. Een gelijkspel heeft dan ook een aantrekkelijke odd van 4.70. Als je liever voor zekerheid gaat, is de weddenschap ‘KRC Genk wint en meer dan 2,5 doelpunten’ een interessante optie met een odd van 1.82.

Standard - Charleroi: Wie pakt de Waalse eer?

De Waalse derby tussen Standard en Charleroi belooft zondagmiddag een heetgebakerde strijd te worden. Beide ploegen zitten niet in hun beste vorm en kunnen de punten goed gebruiken. Charleroi begon goed aan het seizoen, maar zit nu in een dip met slechts 2 punten uit de laatste 9 wedstrijden. De Zebra's deden het echter niet slecht tegen sterke ploegen als Club Brugge en Anderlecht, en hopen nu de negatieve spiraal te doorbreken.

Toch heeft Charleroi de geschiedenis niet mee. In de laatste vijf derby’s wisten ze niet te winnen; er waren drie gelijke spelen en twee overwinningen voor Standard. Scoren doen de Carolo’s echter wel, met Daan Heymans als topscorer van de competitie. Hij was dit seizoen al zes keer trefzeker.

Aan de kant van Standard loopt het voorin wat stroever. Ondanks een sterke verdediging, mede dankzij keeper Arnaud Bodart en het tactisch defensieve werk van coach Ivan Leko, scoorde Standard dit seizoen pas vijf keer in tien wedstrijden. Ze staan hierdoor op een teleurstellende elfde plaats. Een overwinning in deze derby is dus cruciaal voor de Rouches.

Beide teams krijgen hoge noteringen in de weddenschappen. Een gelijkspel heeft een odd van 3.35, wat interessant is gezien de laatste drie van de vijf confrontaties zonder winnaar eindigden. Durf je een gokje te wagen? De weddenschap ‘Charleroi wint en meer dan 2,5 doelpunten’ levert je een odd van 3.60 op. Maar ook de optie ‘Standard wint’ is aantrekkelijk met een odd van 3.40. Het wordt ongetwijfeld een spannende pot, maar wie gaat er uiteindelijk met de overwinning aan de haal?