WTF! Cercle al toe aan 10de trainer in minder dan 7 jaar tijd, dit waren ze allemaal

Wanneer het bij een voetbalclub minder draait, wordt er al snel gekeken naar de trainer en is een ontslag meestal de enige optie. Zo ook bij Cercle Brugge. De vereniging ontsloeg maar liefst negen trainers in de laatste zeven jaar. 

Yves Vanderhaeghe

Met een gemiddelde ambtstermijn van 252 dagen (in de laatste zven jaar) is het leven als Cercle-trainer er één van korte duur. Dat ondervond Yves Vanderhaeghe ook. Hij bleef 297 dagen aan het roer tot hij, na een overwinning tegen KV Mechelen nota bene, aan de kant werd geschoven. Het spel van Cercle Brugge was nochtans zeer goed, maar de resultaten vielen tegen en dat was genoeg voor Cercle Brugge om hem te vervangen door de Oostenrijker Dominik Thalhammer.

Dominik Thalhammer

De 51-jarige trainer was van 2011 tot 2020 bondscoach van de Oostenrijkse nationale vrouwenploeg. Hij bereikte de halve finale op het EK 2017 en werd daarop verkozen tot Oostenrijks trainer van het jaar. In september werd hij ontslaan bij LASK Linz, waar hij vorig seizoen vierde werd. Hieronder zie je een overzicht van alle Cercle-trainers sinds 2015.

Opvallend! Na ontslag Vanderhaeghe is Cercle Brugge al toe aan zijn 10de (!) trainer in minder dan 7 jaar tijd!

Ook interessant