Nu wel? Balikwisha ziet samenwerking zitten: "Als Clement mij dat nog eens vraagt: heel graag!"

Vorige zomer kon Michel-Ange Balikwisha kiezen tussen het Club Brugge van Philippe Clement en Royal Antwerp, maar uiteindelijk trok The Great Old aan het langste eind. Desondanks bleef de aanvaller contact houden met Clement en ziet hij een samenwerking met hem nog altijd zitten: "Als Clement mij nog eens vraagt voor AS Monaco: heel graag". 

Michel-Ange Balikwisha

De 20-jarige belofte-international tekende bij Antwerp een contract tot de zomer van 2026. “Ik ben in mei met veel aandacht naar Philippe Clement gaan luisteren. Hij vond mij een interessante speler, maar ik zou bij Club tweede keus zijn. Daarom leek het me beter om voor Antwerp te kiezen”, geeft hij als verklaring voor zijn keuze. 

Bij Antwerp scoorde Balikwisha drie keer dit seizoen en gaf hij twee assists, een mager rapport voor een speler die Antwerp meer dan vijf miljoen euro kostte. Al zagen we wel al glimpen van zijn talent en toonde hij ook al dat hij op verschillende posities uit de voeten kan.

Clement

In een interview bij De Zondag zei Balikwisha: "Goede contacten onderhouden, zeker met trainers, is belangrijk in het voetbal. Wanneer ik in België blijf presteren, en Clement kan een type als mij gebruiken, weet je maar nooit dat hij nog eens aan me denkt. Zoiets houd ik altijd in mijn achterhoofd. Als Clement mij nog eens vraagt voor AS Monaco: heel graag. Een grote club. Zou iedereen hier toch doen?”. Een straffe uitspraak voor een speler die nog maar pas bij zijn huidige werkgever speelt.

balikwisha clement transfer