Marc Coucke: "Dat ene spandoek neem ik de supporters echt wél kwalijk"

Marc Coucke: "Dat ene spandoek neem ik de supporters echt wél kwalijk"

Dat Marc Coucke kop van jut is bij Anderlecht mag ondertussen wel duidelijk zijn. Toch laat hij zich niet afschrikken door de vele spreekkoren en bedreigingen aan zijn adres. De voorzitter gaat er naar eigen zeggen alles aan doen om Anderlecht weer op de rails te krijgen. Toch kreeg hij het eventjes lastig, nadat hij één bepaald spandoek zag. 

"Natúúrlijk begrijp ik de frustraties van de fans. Anderlecht heeft 1,1 miljoen supporters over het hele land - fantastisch, gewoon. Ik beloof hen dat ik er alles zal aan doen om hun trots terug te geven. Als ze zingen: 'Wij willen voetbal zien', heb ik verdorie goesting om mee te zingen. Tegen Antwerp waren onze fans een voorbeeld van extreem positivisme - dankzij hen vonden de spelers de energie om alsnog play-off 1 te halen. Ik wil ze daarvoor bedanken."

"Eén ding neem ik ze kwalijk, en dat is hun spandoek: 'Anderlecht is F.C. De Kampioenen'. Wij verdienen dat niet. De teneur onder de supporters is omgeslagen door een reeks interviews die vol leugens en foute insinuaties stonden. Als ge dan slecht speelt, en ge leest in de gazet hoe slecht de voorzitter wel is - dat hij de ploeg opstelt, mensen bedreigt, Balthasar Boma en zulke zever - dan begrijp ik dat de mensen, allez ja..."