Random… Trebel debuteert binnenkort voor verrassend Afrikaans land, nummer 108 v/d wereld

Met Loic Lapoussin en Marco Ilaimaharitra is Madagaskar vrij goed gerepresenteerd in de Jupiler Pro League. Ook internationals Romain Métanire en Clement Couturier hebben een verleden in de eerste klasse van België. Binnenkort komt Adrien Trebel waarschijnlijk in dat rijtje te staan. De 32-jarige middenvelder, die momenteel actief is bij Charleroi, zit al enkele wedstrijden op de bank bij de nummer 108 van de wereld en staat te popelen om zijn debuut te maken.

Adrien Trebel

De Franse jeugdinternational startte zijn professionele carrière bij Nantes. In vier jaar speelde hij meer dan 100 voor 'Les Canaries'. In 2014 maakte hij de overstap naar België om voor Standard Luik te spelen. In 106 wedstrijden scoorde de middenvelder tien keer en dat wekte in 2017 de interesse op van Anderlecht. In het eerste half jaar bij zijn nieuwe club pakte hij meteen de titel en de Supercup. Tot in de winter van 2022 was hij vijf seizoenen lang een belangrijk onderdeel van Anderlecht. De ex-chouchou van rivaal Club Brugge is overigens sterk bezig in zijn thuisland. Trebel week nog een half seizoen uit naar Zwitserland om zijn kwaliteit bij Lausanne te etaleren. Een korte terugkeer naar paars-wit werd in augustus 2023 vervolgd met een overstap naar Charleroi. Hij speelde er dit seizoen nog maar zes keer. 

Adrien Trebel Madagaskar

Trebel werd in 1991 geboren in Frankrijk en speelde tussen 2010 en 2011 een tiental keren voor de Franse U20. In oktober 2023 werd hij dan opeens opgeroepen voor de nationale ploeg van Madagascar. Vrijdagavond zat hij negentig minuten op de bank in een interland tegen Ghana. De wedstrijd werd in de 96ste minuut beslist in het voordeel van de Ghanezen. Madagascar speelt maandagavond tegen Tsjaad, de uitgelezen mogelijkheid voor Trebel om zijn debuut te maken. Het zou een emotioneel moment zijn voor zijn moeder, die afkomstig is van het grootste eiland in Afrika. Het is toch een zeer opmerkelijk gegeven.

Bekijk hieronder een pareltje van Adrien Trebel in een wedstrijd tussen Standard en Charleroi, toen in zijn prime: