STRAF! Dit zijn de 10 meest verkochte truitjes wereldwijd, mét een Rode Duivel!

Het Duitse sportmarketingbureau Euromericas berekende welke truitjes wereldwijd het meest verkocht werden. Bovenaan zijn er geen verrassingen. Met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo vinden we er de verwachte namen terug. Als we verder in het lijstje kijken vinden we op plaats negen Kevin De Bruyne terug, hij verkocht wereldwijd 622.000 truitjes. Dat is de helft minder dan koploper Lionel Messi, maar hij staat toch mooi voor de Braziliaanse wereldster Neymar.

Kevin De Bruyne

De 30-jarige middenvelder begon zijn carrière bij Genk, hij speelde daar 113 wedstrijden en wist daarin zeventien keer te scoren en 36 assists te geven. Zijn goede statistieken bleven niet onopgemerkt, want Chelsea kocht hem al snel weg. Bij Chelsea wist hij nooit echt door te breken. Hij werd uitgeleend aan het Duitse Werder Bremen, daar speelde hij 34 wedstrijden met daarin tien doelpunten en tien assists. Na één seizoen in Duitsland keerde hij terug naar Chelsea, maar het wilde nog steeds niet lukken voor de middenvelder.

Meest verkochte shirts

Na een halfjaar besloot hij om terug naar Duitsland te keren. Deze keer werd hij verkocht aan Wolfsburg, hier kende hij zijn internationale doorbraak: met twintig doelpunten en 37 assist in 70 wedstrijden was er weer interesse uit Engeland. Hij werd verkocht aan Manchester City voor 76 miljoen. Daar werd hij onmiddellijk één van de sterkhouders van de ploeg. Tot nu toe kwam hij al 289 keer in actie, daarin maakte hij 75 doelpunten en gaf hij maar liefst 113 assists. Bij de Rode Duivels kwam Kevin De Bruyne 88 keer in actie, daarin scoorde hij er 23 keer en gaf hij 45 assists.

Kevin De Bruyne bij meest verkochte truitjes ter wereld

Ook interessant