Wie is Gerard Vandeplas, Antwerp-talent en uitblinker in Youth League?

BIj Antwerp hebben ze de laatste jaren stevig werk gemaakt van hun jeugdopleiding, want op dat vlak kwamen ze een eind achter op de andere topclubs in de Jupiler Pro League. De afgelopen twee seizoenen wierpen zich steeds meer jeugdspelers op. Denk maar aan Arthur Vermeeren, Zeno Van den Bosch of Kobe Corbanie. En er zit nog volk aan te komen. Gerard Vandeplas maakt furore in de Youth League.

Wie is Gerard Vandeplas van Antwerp?

Gerard Vandeplas werd geboren op 25 februari 2006 en is op moment van schrijven zeventien jaar oud. Vandeplas werd opgeleid bij OH Leuven, KRC Genk, STVV en nu dus Royal Antwerp FC. The Great Old plukte hem in de zomer van vorig jaar weg bij de Kanaries en enkele maanden later maakte hij al zijn officieel debuut voor de A-ploeg. De wedstrijd op 5 maart 2023 tegen KV Mechelen zal voor altijd herinnerd worden als zijn officiële debuut in de Jupiler Pro League.

Royal Antwerp FC

Vandeplas is uiteraard nog geen vaste waarde bij The Great Old, want hij speelde tot nu toe voornamelijk met de Young Reds in Eerste Nationale of in de Youth League. Daar toont hij dat hij over bakken talent beschikt, want ondanks de verliespartijen van de Antwerpse jonkies, trof Vandeplas drie matchen op rij raak (twee keer tegen Porto en één tegen Shakhtar). Vandeplas is een rechtsvoetige middenvelder met een mooie toekomst voor zich. Bij Antwerp debuteerde hij met het rugnummer 79.

Belgisch jeugdinternational

De jonge Antwerp-middenvelder is tevens ook Belgisch jeugdinternational. Zo speelde hij negen wedstrijden bij de Belgische U16 en komt hij momenteel uit voor de U17 van ons land. Hij speelde in maart nog drie EK-kwalificatiematchen tegen respectievelijk Slovenië, Kroatië en Noorwegen. Tegen Denemarken eind vorig jaar gaf Vandeplas nog een assist in de 2-3 zege. Benieuwd hoe zijn carrière er de komende jaren zal uitzien!

Ook interessant