Wie is George Ilenikhena, 17-jarige spits van Antwerp?

George Ilenikhena is met zijn €6 miljoen de duurste transfer in de geschiedenis van Royal Antwerp Football Club. Een zware last om dragen, maar de tiener kan zich dit seizoen in de schaduw van Vincent Janssen ontwikkelen. Met vier goals doet hij het zelfs niet onaardig. Leer de spits hieronder wat beter kennen.

Wie is George Ilenikhena van Antwerp? 

George Ilenikhena is een Nigeriaanse, actieve voetballer die sinds dit seizoen bij Royal Football Club Antwerp speelt. Ilenikhena is geboren op 16 augustus 2006 en werd onlangs zeventien jaar. Piepjong dus, maar stamnummer één legde wel €6 miljoen neer bij Amiens, waar ze hem onlangs gingen wegplukken. Ilenikhena is een Nigeriaan, maar leefde sinds hij drie jaar was al in Frankrijk. Jarenlang speelde hij in de jeugdreeksen van Antony Football Evolution, in 2021 koos hij voor Amiens. Daar deed hij vorig seizoen al ervaring op in de Ligue 2, Franse tweede klasse.

George Ilenikhena Amiens

De spits is met zijn 1m85 echt al een bonk van een vent voor zijn leeftijd. Geen wonder dus dat hij al zo vroeg zijn kans kreeg op het tweede Franse niveau. Hij stond vorig seizoen zeventien keer op het veld en deed ook twee keer de netten trillen. Verder speelde hij tien partijen voor de C-ploeg, die uitkomt op het vijfde niveau van Frankrijk, waarin hij zes keer raak trof. Zijn grote idolen zijn Cristiano Ronaldo en Kylian Mbappé. 

Ilenikhena dit seizoen Antwerp

De fans van Antwerp hebben ondertussen al kunnen zien waarom Overmars zoveel geld neertelde voor een zestienjarige. Ilenikhena is fysiek indrukwekkend voor zijn leeftijd en beschikt over aardige voeten. In zijn negentien gespeelde wedstrijden dit seizoen - zo goed als allemaal invalbeurten - trof hij al vier keer raak. Tegen Club Brugge, Charleroi, Standard en Lierse deed hij de netten trillen. Ilenikhena stond in de Champions League zelfs aan de aftrap op het veld van FC Porto en deed het lang niet onaardig. In de gaten houden dus!

Ilenikhena in actie voor Amiens:

Ook interessant