WAANZIN... Vorig jaar degradatievechter in JPL, nu MONSTERLIJK tegen PSG: "Mbappé in zijn zak"

De naam Emmanuel Agbadou klinkt voor de meeste fans van de Jupiler Pro League naar alle waarschijnlijkheid bekend in de oren. De Ivoriaan knokte de afgelopen seizoenen nog tegen de degradatie met Eupen, in de Jupiler Pro League. Agbadou stond al twee jaar bekend als een ijzersterke verdediger, waarbij het licht af en toe wel eens uit ging. Dat hij kwaliteiten heeft, staat echter buiten kijf. Agbadou kreeg zelfs verrassend punten op de Gouden Schoen. Sinds vorige zomer is hij actief bij Stade Reims en daar maakt hij indruk. Ook tegen PSG, op zondag.

Emmanuel Agbadou PSG

Agbadou was twee jaar lang een vaste waarde bij de Panda's, waarvoor hij 64 keer speelde en zes keer scoorde. Reims legde een kleine €3 miljoen neer voor zijn diensten en had daar nog geen spijt van. Zondagavond stond hij in de basis op het veld van PSG en werd hij zowaar door veel fans verkozen tot man van de match. De Ivoriaan speelde een dijk van een partij tegen de aanvalslinie Neymar-Mbappé-Messi en zorgde zo mee voor de stunt: 1-1. Reims-trainer Will Still blijft op die manier dertien matchen ongeslagen.

"Ik ben nog steeds niet bekomen van die XXL-prestatie van Agbadou gisteren. Hij muilkorfde op z'n ééntje Neymar, Messi en Mbappé."

"Agbadou heeft echt een gekke wedstrijd gespeeld!"

"Agbadou heeft echt een baaswedstrijd gespeeld vanavond."

"Agbadou was enorm sterk in de defensie, verloor geen enkel duel van Mbappé."

"Ik denk steeds terug aan de match van Agbadou... Chelsea gaat straks 80 miljoen euro nertellen."

"Agbadou heeft Mbappé in zijn zak."

"Chelsea is klaar om €250 miljoen te bieden om Agbadou."

Agbadou was bij Eupen een wapen op stilstaande fases:

Ook interessant