5 goals in 2 matchen, landgenoten GENIETEN van mislopen toptransfer van Club Brugge: "He's insane"

Het draait op dit moment toch behoorlijk vierkant bij Club Brugge. De landskampioen ging ook tegen KV Kortrijk de boot in en is bovendien haar vierde plek kwijtgespeeld aan de Buffalo's. Het probleem de laatste maanden is toch voor een groot stuk het afwerken van de kansen. Vooral recordtransfer Roman Yaremchuk rijgt de gemiste kansen aaneen, wat zijn vormcrisis uiteraard niet ten goede komt. Behoorlijk pijnlijk voor de fans van blauw-zwart, zeker als je weet dat hun oorspronkelijk toptarget voor de spitspositie - Rasmus Höjlund - volledig aan het ontbolsteren is de laatste maanden. Bij Atalanta, maar nu ook bij de Deense nationale ploeg...

Rasmus Höjlund vs Kazachstan

Zondag speelde Denemarken tegen Kazachstan. Op papier een haalbare tegenstander en dat leek het ook te worden. Na amper 36 minuten stond Denemarken 0-2 voor dankzij twee doelpunten van Höjlund, maar in de tweede helft ging het nog kopje onder. Her verloor opvallend genoeg de wedstrijd met 3-2. Ondanks de pijnlijke nederlaag zijn de fans toch tevreden met de prestatie van hun toptalent. Ook Fashion Sakala was erg belangrijk voor zijn land met een assist.

"Højlund is een baller... opeens ziet de markt voor spitsen er zo sappig uit."

"Højlund is waanzinnig"

"Höjlund, de perfecte negen" 

" Højlund heeft al 5 doelpunten in 2 wedstrijden, maar dat is waanzinnig."

" Wanneer verschijnt Rasmus Højlund op de radar van UCL-clubs? Dat moet snel zijn, zo niet nu."

" Højlund zette vandaag een brace in, nog een Scandinavische beast in wording"

Höjlund 5 goals in 2 matchen

Rasmus Höjlund 

Höjlund zit dit seizoen al aan acht goals voor Atalanta en zag zijn marktwaarde stijgen van €4,5 miljoen euro naar €35 miljoen euro in amper een half jaar tijd. Erg pijnlijk als je weet dat Club Brugge van de 20-jarige aanvaller een prioriteit maakte afgelopen zomer. Ondertussen scoorde Höjlund ook voor de Deense nationale ploeg zijn eerste goals. Tegen Kroatië en Frankrijk mocht hij al invallen, maar tegen Finland stond hij vorige week voor het eerst in de basis. Hij bedankte de coach voor het vertrouwen met een hattrick en een 9.4 Sofascore-rating. Een terechte bekroning tot man van de match. Amper drie dagen later scoorde hij dus alweer twee doelpunten. 

Niet alleen de Deense, maar ook de Atalanta-fans waren al enorm onder de indruk van de jonge aanvaller:

"Die kerel is goed... Toekomstige ster!"

"Breng Rasmus Höjlund naar Old Trafford."

"Höjlund lijkt de 'next big thing' te worden. Fantastische jonge, dynamische spits."

"Höjlund is echt een beest in wording."

"Ik heb hem zien spelen tegen Spezia, redde toen echt een punt voor Atalanta toen ze 0-2 achter stonden. Droeg heel de ploeg in die match. Eéntje om in de gaten te houden."

"Ik hoop Höjlund ooit bij Juventus te zien, op een dag."

"Höjlund is de beste spits in de competitie."

Rasmus Höjlund Sturm Graz

Höjlund maakte in de winter van 2021/2022 de overstap van Kopenhagen naar Sturm Graz voor €1,80 miljoen en maakte er meteen furore. In 21 matchen deed hij twaalf keer de netten trillen en gaf hij vier assists. Het seizoen 2022/2023 vatte hij nog aan bij Sturm Graz, waar hij in de voorronde van de Champions League meteen opviel. Uiteindelijk zou niet Club Brugge, maar wel Atalanta hem binnehalen. Met succes!

"De beste spits die je nog niet kent: Rasmus Höjlund. Een soort kloon van Haaland die sterk speelt dit seizoensbegin."

"Rasmus Höjlund ziet er uit alsof hij een beest zal worden."

"Een potentiële topper."

"De nieuwe Haaland."

"Rasmus Höjlund wordt de nieuwe topspeler van de volgende transfermercato, let erop."

"Het toptalent Höjlund blijft zijn fantastische start aan het seizoen behouden."

Rasmus Höjlund Club Brugge

Dat Höjlund zelf de overstap naar Club Brugge wel zag zitten, liet hij eerder al weten: "Het is altijd fijn als een grote ploeg als Club Brugge aan je denkt. Maar ik heb geen haast om te vertrekken.". Helaas voor de Bruggelingen werd de transfer dus nog gekaapt door Atalanta.