Opvallend? Anderlecht verlengt contract van speler die in 2 jaar tijd 0 minuten verzamelde

Er is geen andere Belgische club buiten RSC Anderlecht die in het tussenseizoen zo bezig is met haar doelmannen. Bart Verbruggen is al vertrokken naar Brighton, terwijl ook Hendrik Van Crombrugge naar KRC Genk zou trekken. De enige doelman uit de A-kern die zo overblijft, is Colin Coosemans. Zijn contract liep eind juni af, maar de 30-jarige keeper zou een nieuw contract getekend hebben als tweede doelman. Best opvallend, want voorlopig is nog niet geweten wie voor hem in de rangorde komt te staan.

Colin Coosemans Anderlecht

Colin Coosemans werd destijds als back-up voor Hendrik Van Crombrugge gehaald. Na het doorbreken van Bart Verbruggen werd hij zelfs derde doelman. Nu de twee doelmannen voor hem vertrekken, maakt hij dus promotie. Wie de nieuwe eerste doelman wordt, is nog niet gekend, maar volgens verschillende bronnen komt Thomas Kaminski hiervoor wel in aanmerking. Opvallend: Coosemans speelde nog geen minuut voor het A-elftal van Anderlecht, maar tekende dus onlangs toch een nieuw contract. Hij ging enkel akkoord met een rol als tweede doelman, niet langer als derde doelman. Het is een teken dat hij goed in de groep ligt en de jonge doelmannen veel kan bijbrengen. Coosemans heeft een verleden bij Club Brugge, KV Mechelen, SK Beveren en KAA Gent. Hij werd destijds gezien als de opvolger van Stijn Stijnen bij blauw-zwart en is ook een ex-Belgisch jeugdinternational.

Het is spijtig dat we de 30-jarige Coosemans al twee jaar niet meer op het veld zien, want in het verleden was hij echt wel een topkeeper. Zo scoorde hij als doelman ooit nog een doelpunt voor KV Mechelen:

In oefenmatchen mag Coosemans uiteraard wel minuten maken. Wie weet zien we hem straks aan het werk tijdens bekerwedstrijden. 

Ook interessant