De 10 duurste wintertransfers ooit in de JPL: 5 spelers van Club, maar Genk neemt nu de leiding

De transfermercato is nu echt geopend. Abakar Sylla zou in de belangstelling staan van Ajax en ook Thorgan Hazard zou interesse genieten van Club Brugge. Hoe deze transfermercato ook eindigt, het wordt sowieso een historisch. Aangezien Genk deze winter maar liefst 6,5 miljoen euro neerlegde voor de rechtsbuiten Yira Sor, werd hij de duurste wintertransfer ooit in de Jupiler Pro League! Het sein voor Voetbalflitsen om hier even wat langer bij stil te staan.

Yira Sor

Concreet maakten wij een lijstje met de top tien duurste wintertransfers ooit in de Belgische competitie. Het valt ons meteen op dat KRC Genk en Club Brugge het vaakst vertegenwoordigd zijn. Blauw-zwart vaardigt vijf spelers af, Genk drie. Ploegen als Anderlecht of Antwerp vinden we zelfs helemaal niet terug in de top tien. Een teken dat zij in de winter geen impulsieve beslissingen nemen?

Duurste wintertransfers ooit in de JPL

Yira Sor neemt deze winter de eerste plek over van Andreas Skov Olsen, die zich vorig jaar nog kroonde tot duurste wintertransfer ooit. Vervolledigen de top tien: Tajon Buchanan, Michael Krmencik, Mark McKenzie, Razvan Marin, Wesley Moraes, Bas Dost, Anderson Niangbo en Casper De Norre. Sommige van hen maakten het helemaal, anderen kunnen we dan weer bestempelen als een flop. Het is vooralsnog niet duidelijk welke indruk Yira Sor zal nalaten in onze competitie. Wij hopen voor Genk op het beste!

duurste wintertransfers ooit in de jupiler pro league

Wat we onder meer mogen verwachten van Yira Sor:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link