11 jaar geleden nog UCL tegen RSCA ... Spaanse traditieclub op weg naar 3de klasse, zéér pijnlijk!

Het kan soms heel erg snel gaan in het voetbal... Het ene jaar speel je mee voor de prijzen, maar voor je het weet bengel je onderaan het klassement. Valt ook onder die categorie: Malaga CF. De Spaanse traditieclub bestaat al sinds 1904, draaide jarenlang mee in de Primera Division, maar is ondertussen ver weggezakt. Ze staan momenteel twintigste in de Spaanse Tweede Klasse. Nog in Spanje staat ook Getafe op degraderen, drie jaar geleden kegelde de Spaanse Eersteklasser nog Ajax uit de Europa League.

Malaga CF Segunda Division

Malaga is best een grote naam in het Spaanse voetbal. Ze speelden tussen 2000 en 2018 op het hoogste niveau en dwongen in 2012 zelfs Champions League-voetbal af. Daarin namen ze het op tegen... Anderlecht. Malaga kwam 0-3 winnen in het Astridpark en in eigen huis werd het 2-2. Mannen als Isco en Joaquin speelden toen mee. In 2018 zakten ze helaas naar de tweede afdeling, waar ze nu nog altijd vertoeven. Na 31 speeldagen staan ze op plek twintig en dus in de gevarenzone. Benieuwd of de Spaanse club volgend seizoen in de Derde Klasse(!) actief zal zijn...

Malaga CF Segunda Division

Elf jaar geleden ging Malaga overtuigend winnen in het Astridpark (0-3). Bekijk hieronder het knappe doelpunt van Malaga-speler Eliseu: