OVERZICHT: Dit waren de tien beste spelers uit de Jupiler Pro League op FIFA 10

Heel wat spelers die in het verleden uitkwamen in de Jupiler Pro League hebben het later gemaakt in het buitenland. Bij Voetbalflitsen vroegen we ons af wie de tien beste spelers waren in het seizoen 2009-2010, afgaand op hun FIFA-rating van dat jaar. Dit is het resultaat:

1. Milan Jovanovic
De Serviër speelde kampioen met Standard en zou dat later nog eens overdoen bij RSC Anderlecht. Met zijn uitstekende prestaties versierde hij zelfs een transfer naar het Engelse Liverpool.

2. Dieumerci Mbokani
De Congolese aanvaller speelt momenteel bij Dynamo Kiev, maar kwam in het verleden nog uit voor zowel Standard als Anderlecht. Mbokani was dodelijk in de zestien en kreeg dan ook een mooie rating op FIFA 10.

3. Steven Defour
De Belgische middenvelder maakte ook deel uit van de kampioenenploeg van Standard en dat leverde hem de Gouden Schoen en een transfer naar Porto op. Zou net als zijn collega's later de overstap maken naar Paars-Wit.

4. Jan Polak
Een ware publiekslieveling bij Paars-Wit. De Tsjechische middenvelder was enorm belangrijk voor zijn ploeg en kreeg dan ook terecht deze mooie rating...

5. Axel Witsel
Bij Standard Luik stond de Belgische middenvelder gekend als een groot talent en dat was er ook aan te zien. Witsel blonk er uit en zou net als zijn collega's een mooie transfer versieren.

6. Milos Maric
De Serviër speelde onder meer bij Lierse, Lokeren en Waasland-Beveren, maar het was voornamelijk bij KAA Gent dat hij het meest opviel. De sterke middenvelder was levensbelangrijk voor zijn team en dat hadden de mannen van EA Sports ook door.

7. Jelle Van Damme
Tegenwoordig actief bij Antwerp, maar in het verleden nog smaakmaker bij Anderlecht en Standard. Niet onlogisch dat hij Rode Duivel werd en nadien meerdere mooie transfers versierde.

8. Wilfried Dalmat
De zoveelste Standard-speler in dit rijtje. Voor hij de overstap maakte naar Club Brugge, blonk hij op de rechterflank uit bij de Rouches.

9. Matias Suarez
De voormalige Gouden Schoen heeft aangegeven ooit nog terug te willen keren naar RSC Anderlecht en dat zullen ze bij Paars-Wit graag horen. De Argentijn was in zijn beste periode enorm efficiënt en zou nog een behoorlijke upgrade krijgen op FIFA Ultimate Team.

10. Mbark Boussoufa
In zijn beste periode bij Anderlecht was hij een absolute sensatie in de Jupiler Pro League. Met zijn heerlijke dribbels zal hij ons altijd bijblijven...

Bij Unibet kun je de wedstrijden uit de JPL gratis volgen. Ontdek er hier alles over!

Profiteer nu van een winstbonus bij Unibet tot 30%. Lees er hier alles over!

Bij Unibet kun je nu genieten van een 200% stortingsbonus. Ontdek het HIER!