Onder vuur genomen De Bilde oordeelt over penaltyfase RSCA: "Je mag heel tevreden zijn..."

Zondagavond stond de Brusselse derby op het programma, namelijk RSC Anderlecht tegen RWDM. De eerste helft gingen de bezoekers met een 0-1 voorsprong de rust in dankzij een doelpunt van Xavier Mercier. In de tweede helft kreeg Anderlecht een vrij discutabele penalty na een fout van Gueye op Delaney. Gilles De Bilde had hier heel wat over te zeggen bij DAZN. Na zijn commentaar kreeg hij trouwens ook heel wat kritiek via X.

Gilles De Bilde penalty RSCA-RWDM

In de 74ste minuut kreeg Anderlecht een penalty tegen RWDM nadat Makhtar Gueye, al dan niet, eeen fout maakt in het strafschopsgebied op Thomas Delaney. Anders Dreyer zet de penalty om en zo werd het 1-1. Gilles De Bilde gaf zijn mening over de penalty. “Ik vind het een ‘low cost penalty’. Gueye raakt de bal en pas daarna Delaney. Hij wou dat schot afblokken en had niet de bedoeling Delaney vol te raken. Je mag heel tevreden zijn als je hem krijgt. Als je hem tegen krijgt is hetzuur. Op basis van de hele wedstrijd kan je wel moeilijk stellen dat de zege gestolen is”.