30-jarige verdediger met 162 matchen in de JPL en 3 WK-matchen zit zonder club ... wie pikt hem op?

Ken jij Collins Fai nog? De straks 31-jarige verdediger (hij verjaart op zondag 13 augustus) speelde maar liefst 162 wedstrijden voor Standard Luik, maar zit momenteel zonder club. De vraag is nu wie de Kameroense rechtsachter transfervrij oppikt, want het staat vast dat zijn carrière er nog lang niet opzit.

Collins Fai zonder club

Collins Fai werd geboren op 13 augustus 1992 en wordt dit weekend dus 31 jaar oud. De rechtsachter speelde tot en met 2013 in zijn thuisland Kameroen, maar trok toen transfervrij naar het Roemeense FC Dinamo 1948. Daar zou hij zo'n drie jaar spelen, tot Standard Luik begin 2016 €150.000 op tafel legde om hem over te kopen. Zijn tijdperk bij de Rouches zou maar liefst zes jaar duren. Begin 2022 verkaste hij naar Al-Tai uit Saudi-Arabië. De club uit het Midden-Oosten verlengde zijn contract echter niet, waardoor Fai sinds 11 juli 2023 zonder club zit. Ook William Owusu kent momenteel hetzelfde verhaal...

Collins Fai tweemaal bekerwinst met Standard

Collins Fai heeft momenteel een marktwaarde van één miljoen euro. Hij verzamelde in al die jaren maar liefst 56 caps voor Kameroen en nam ook deel aan het WK in 2022. In Qatar zou hij toen drie keer in de basis staan: tegen Zwitserland, Servië en Brazilië. Bij Standard Luik won Fai twee keer de beker(finale): tegen Club Brugge in 2016 en tegen Genk in 2018. Uiteindelijk zou de flankverdediger 162 wedstrijden spelen voor de Rouches, met daarin vier goals en 22 assists. Benieuwd wie hem nu oppikt, want versleten is hij nog sowieso niet! 

Ook Collins Fai bij Standard: een rode kaart tegen Anderlecht...

Vorig seizoen kwam Collins Fai uit voor Al-Tai uit Saudi-Arabië: 

Ook interessant