Ambitieus en in opmars? Gloednieuwe fusieclub wint meteen 1ste periodetitel in 2de Provinciale

FC Averbode Testelt Okselaar (kortwek FC ATO) is een gloednieuwe fusieclub uit de Tweede Provinciale in Vlaams-Brabant. De club speelt in het donkerblauw en is een samenstelting van enerzijds Hoger Op Testelt en anderzijds Averbode-Okselaar. En in hun 'eerste' seizoen gaat het hen meteen voor de wind, want zo wonnen ze afgelopen weekend de eerste periodetitel.

FC Averbode Testelt Okselaar

Averbode-Testelt-Okselaar is een nieuwe fusieclub uit Tweede Provinciale (Vlaams-Brabant). Na tien wedstrijden staan ze op een eerste plek met 25 punten. Acht keer wonnen ze, één keer speelden ze gelijk en één keer verloren ze. Met een positief doelsaldo van +28 wonnen ze afgelopen weekend de eerste periodetitel. In hun eerste seizoen na de fusie zullen ze minstens al deelnemen aan de eindronde van promotie naar Eerste Provinciale. En of ze ambitieus zijn, getuige ook de vele transfers (meer dan tien) die afgelopen zomermercato werden doorgevoerd. Beide clubs werkten in het verleden al nauw samen met de jeugd, maar sinds kort vormen ze dus één club in Vlaams-Brabant.

Fusie HO Testelt en Averbode-Okselaar

HO Testelt, in een vorig leven ook wel FC Testelt, is hoegenaamd geen onbekende naam in het Belgisch voetbal. Vanaf het seizoen 1978/1979 tot en met het seizoen 1988/1989 speelden ze in Vierde Klasse en zelfs Derde Klasse. De amateurclub ging recent dus een fusie aan met Averbode-Okselaar om het bestaan van beide clubs in het amateurvoetbal te blijven garanderen. Ook Averbode-Okselaar speelde in haar rijke geschiedenis nog in de Belgische Vierde Klasse. We kunnen dus zeggen dat beide clubs wel de nodige raakvlakken hadden. Leuk feitje: tien jaar geleden was er binnen Averbode-Okselaar al een fusie tussen Everbeur Sport en Volharding Okselaar.

Twee seizoenen geleden werd HO Testelt nog kampioen in Vierde Provinciale, voornamelijk dankzij hun topschutter Rob Mertens:

Hoger-Op Testelt rob mertens topschutter

Ook interessant