Wie is Axl De Corte, 17-jarige doelman van Club Brugge?

Axl De Corte zat al meermaals in de selectie van Club Brugge en is toch wel een naam om in de gaten te houden. De zeventienjarige doelman heeft een mooie toekomst voor zich en mocht ook al één wedstrijd meespelen met Club NXT in de Challenger Pro League. Wie is Axl De Corte verder? Voetbalflitsen stelt hem graag even aan je voor.

Axl De Corte derde doelman Club Brugge

Axl De Corte werd geboren op 24 maart 2006 en is op moment van schrijven zeventien jaar oud. Halfweg 2022 tekende de jonge doelman zijn eerste profcontract bij Club Brugge en dat wil zeggen dat blauw-zwart in zijn talent gelooft. Dat talent heeft hij zeker, want anders zou blauw-zwart hem niet opnemen in de selectie van de A-ploeg. Zo mocht hij al dikwijls als derde doelman mee tijdens wedstrijden van Club Brugge. Tot en met 2018 kwam De Corte uit voor de jeugd van KV Mechelen, maar toen vertrok hij transfervrij naar Club Brugge. Dit seizoen speelde hij één wedstrijd met Club NXT in de Challenger Pro League en daar hield hij meteen de nul (1-0 zege tegen Francs Borains). Vorig seizoen keepte hij ook één match met de beloften van Club Brugge in de UEFA Youth League. Tegen Bayer Leverkusen haalde hij op speeldag zes ook een clean sheet binnen.

Axl De Corte Simon Mignolet opvolger?

Axl De Corte speelde nog geen enkele wedstrijd voor de Belgische nationale ploeg (jeugdreeksen), maar werd wel al eens opgeroepen voor de Belgische U18, in september 2023. Toen hij bleef hij op de bank tegen Noorwegen (2-1 nederlaag) en Zweden (1-3 zege). Matt Lendfers en Mathias Pieklak staan op dat gebied nog boven hem in de pikorde. Toch wordt Axl De Corte stiekem gezien als de toekomstige opvolger van Simon Mignolet bij Club Brugge. Bij blauw-zwart speelt hij met het rugnummer 20 en heeft hij een marktwaarde van 50.000 euro.

Ook interessant