Wie is Glenn Verbauwhede, ex-doelman van Club Brugge en KV Kortrijk met verleden in Zuid-Afrika?

Glenn Verbauwhede kennen we niet alleen omwille van zijn hilarische tijdrek-actie in Zuid-Afrika. De West-Vlaming keepte in het verleden namelijk ook nog voor Club Brugge, KV Kortrijk en KVC Westerlo. Ondertussen is de 37-jarige doelman gestopt met voetballen en enkele kilo's aangekomen, maar toch zien we zijn naam nog regelmatig passeren op sociale media. Maar wie is hij nu eigenlijk echt? Voetbalflitsen zocht het nog even voor je uit.

Wie is Glenn Verbauwhede?

Glenn Verbauwhede werd geboren op 19 mei 1985 en is op moment van schrijven 37 jaar oud. De geboren Kortrijkzaan werd opgeleid bij KSV Waregem en Club Brugge, en zou uiteindelijk dertien wedstrijden voor de A-ploeg van blauw-zwart keepen. Zo stond hij onder meer onder de lat tegen Anderlecht (2-2), Cercle Brugge (3-3) en Zulte Waregem (2-3 winst). Blauw-zwart leende hem twee keer uit aan KV Kortrijk, maar in het jaar 2011 werd zijn contract niet verlengd. Verbauwhede zat zonder club en zou pas een half jaar later, in januari 2012, een nieuwe ploeg vinden: KVC Westerlo. De Kemphanen stelden hem elf keer op, maar een echte schot in de roos was zijn transfer niet. Westerlo degradeerde en in juli 2012 zat de doelman alweer zonder club

Glenn Verbauwhede Zuid-Afrika

Glenn Verbauwhede besefte dat zijn toekomst niet meer in België of de Jupiler Pro League lag. Daarom koos hij voor een opvallende transfer naar Zuid-Afrika. Hij zou er voor de Mamelodi Sundowns, Free State Stars en Maritzburg United uitkomen. Halfweg 2016 zou ook daar een einde aankomen. De toen amper 31-jarige Glenn Verbauwhede koos ervoor om de handschoenen definitief aan de haak te hangen. Zonde, want hij stond in de jeugd gekend als een zeer groot talent. De discipline was minder aanwezig en door zijn niet-professionele houding zou Verbauwhede geen fenomenale carrière uitbouwen.

Glenn Verbauwhede op non-actief gezet

Verbauwhede was jarenlang een Belgisch jeugdinternational. Hij zou zowel voor de nationale U16, U17, U18, U19 en U21 minuten maken. Spelen voor de A-ploeg van de Rode Duivels deed hij nooit, maar in oktober 2005 werd hij er wel opgeroepen om Jan Moons te vervangen. Net als bij Club Brugge moest hij toen zijn meerdere erkennen in Stijn Stijnen, nu coach van Patro Eisden Maasmechelen. Opvallend: op 13 november 2008 werd Verbauwhede bij KV Kortrijk op non-actief gezet. Hij zou voor aanvang van de bekermatch tegen KV Mechelen de zwakke punten van doelman Peter Mollez uitgelegd hebben aan Bjorn Vleminckx. 

Anekdotes Glenn Verbauwhede

Na zijn carrière was Glenn Verbauwhede enkele keren te gast in Belgische podcasts zoals MIDMID. De de man zit natuurlijk vol van de leuke verhalen. Niet alleen heeft hij heel veel gekke dingen meegemaakt in Zuid-Afrika, ook grappige anekdotes uit het Belgisch voetbal zijn voor hem geen geheim. Zo was Glenn Verbauwhede enige tijd de makelaar van Percy Tau (ex-Union, Club Brugge en Anderlecht), toen nog onbekend in België. Daarover liet hij in Het Nieuwsblad een heel opvallende en grappige anekdote optekenen.

Glenn Verbauwhede Percy Tau aambeien

"Ik pikte de draad weer op als makelaar. Ik heb een aantal spelers aangeboden, waaronder Percy Tau. Hij kostte toen €100.000. Ik bood hem aan bij Lokeren, Kortrijk, Club Brugge en STVV. Daar ging het in orde komen, maar Percy had last van aambeien. Om religieuze redenen wilde hij die niet laten wegnemen. Daardoor ging de transfer niet door", aldus Glenn Verbauwhede,. Het zou maar één van de vele gekke dingen zijn die Verbauwhede meemaakte in zijn leven. Tegenwoordig is de West-Vlaming coördinator van de doelmannen in de jeugd van KV Kortrijk.

Verbauwhede over transfer percy tau aambeien

In Egypte toonde Tau afgelopen seizoen zijn klasse:

Ook interessant