Kent u hem nog? Ex-KAA Gent-middenvelder staat tegenwoordig onder contract bij Manchester City

Waarschijnlijk zullen alleen echte KAA Gent-fans hem kennen, want Mikkel ofwel 'Mix' Diskerud werd slechts voor 6 maanden verhuurd door Noorse Stabæk Fotball aan de Buffalo's. Die hadden wel een aankoopoptie weten af te dwingen maar Diskerud kon de Gentenaren niet overtuigen en speelde slechts 2 wedstrijden. Daarna keerde hij terug naar zijn geboorteland, waar hij verkaste naar Rosenborg BK. Daar speelde hij 3 jaar en dan kwam New York City FC aankloppen dus besloot hij naar de VS te trekken. 

The American dream

Na 2 jaar bij New York City FC werd hij uitgeleend aan het Zweedse IFK Göteborg. Na die uitleenbeurt volgde een verrassende transfer naar Manchester City. De Citizens gaven de middenvelder een contract voor 4,5 jaar. Kleine kanttekening bij deze transfer, New York City FC en Manchester City hebben dezelfde eigenaar dus dat verklaart de transfer een beetje. Maar niet geheel onverwachts kwam de geboren Noor nog niet in actie voor City en volgde nog meer uitleenbeurten naar (opnieuw) IFK Göteborg en het Zuid-Koreaanse Ulsan Hyundai. Sinds begin van 2020 speelt hij terug in Man. City waar hij meetraint met de U23. 

Volg ons op Instagram: 

Volg ons op TikTok: 

@voetbalflitsenbe

Hahaha, deze klassieker blijft goed! Je 2de en 4de @ zijn de man met de badmuts 😅 ##fail##funny##beach##football##foryou##foryoupage

♬ Prank master - Tik Tok

!NIEUW! Volg ons nu ook op YouTube:

Ook interessant