WIe is Bill Antonio, Zimbabwaans international van KV Mechelen?

De hervorming van het Belgisch voetbal werd door heel wat clubs uit het amateurvoetbal slecht onthaald, maar het zorgt er ontegensprekelijk voor dat ruwe diamanten op jonge leeftijd grotere stappen zetten dan weleer. Belofteteams van JPL-clubs komen namelijk sinds vorig seizoen uit in de amateurreeksen. Dat is bij KV Mechelen niet anders. Malinwa draait uitstekend mee in Tweede Nationale en heeft dat onder meer te danken aan Bill Antonio. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Bill Antonio van (Jong) KV Mechelen?

Bill Antonio is een actieve, Zimbabwaanse voetballer van KV Mechelen die uitkomt voor Jong KVM in Tweede Nationale B. Antonio is geboren op 3 september 2002 en is op moment van schrijven 21 jaar. Een dik jaar geleden plukte Malinwa Antonio weg bij Dynamos FC Harare, een club uit zijn thuisland Zimbabwe. De flankaanvaller tekende voor twee seizoenen Achter de Kazerne, met optie op twee extra seizoenen. Hij is momenteel aan een aardige campagne bezig: hij scoorde vijf keer in tien matchen en maakte inmiddels al zijn debuut in de Jupiler Pro League. Frédéric Vanderbiest liet hem tegen Standard vijf minuten invallen.

Bill Antonio Zimbabwe

KV Mechelen gelooft fel in de kwaliteiten van de rechtsbuiten, die volgens hen "een snelle rechterflank" is met "een actie in de voeten". De bedoeling is dat hij op termijn doorschuift naar het A-elftal, maar eerst nog rijpt bij de U23. In eigen land is Antonio overigens geen onbekende. Hij heeft namelijk al een cap op zijn naam staan. Op 11 november 2021 mocht hij zes minuten invallen in de WK-kwalificatiematch tegen Zuid-Afrika. Benieuwd of de Afrikaan kan doorbreken!

Een heerlijk doelpunt van Antonio bij Dynamos FC Harare:

Ook interessant