Ex-JPL-smaakmaker is de GEBETEN HOND na zuur verlies in Ligue 1: "Het was choquerend!"

Afgelopen weekend stond er een topper op het menu in de Ligue 1. De nummer twee Lens nam het in eigen huis op tegen de nummer drie Marseille. Het team van Loïs Openda won met 2-1 dankzij onder meer een doelpunt van onze Rode Duivel. Het was de eerste nederlaag voor Marseille sinds eind februari tegen grootmacht PSG. Bij de bezoekers stond ex-Genk-lieveling Ruslan Malinovskyi aan de aftrap. Hij speelde een belabberde partij volgens de fans en zij hielden zich dan ook niet in. Voetbalflitsen bundelde enkele tweets over de ex-Genkie.

Malinovskyi vs Lens

Door de overwinning staat Marseille nu twee punten achter op Loïs Openda en co. Na de wedstrijd ging het vooral over de matige partij van Ruslan Malinovskyi. Nog in de Ligue 1 speelt Terem Moffi die afgelopen weekend zijn twintigste doelpunt maakte dit seizoen.

"Clauss was een drama, Vitinha niet goed, Tavares een nul en Malinovskyi catastrofaal."

"Malinovskyi verdiende een nul en dan ben ik nog aardig. Wat een schande"

"De match van Malinovskyi was echt een grap."

"Zorg ervoor dat Malinovskyi tijdens de rust gewisseld wordt. Of zelfs ervoor"

"De match van Malinovskyi was choquerend."

Malinovskyi vs Montpellier

Tegen Montpellier kon hij eveneens niet overtuigen. De fans zijn dan ook niet te spreken over de Oekraïner en eisen verandering in zijn spel. 

"Malinovsky heeft krampen... hij is nu al waardeloos. maar Tudor bracht Vitinha naar voren... belachelijk."

" Rongier ? Veretout malinovsky weer, ze waren slecht maar Rongier is een echte eigenwijze, hij is de helft van de wedstrijd een baas in de verdediging en de andere helft houdt hij het middenveld voor je vast. Guendouzi is 1 penalty en de rest van de wedstrijd mist hij zijn passes."

" Malinovsky in het spel is echt niet goed. Heel ver van de LDC speler zoals we die verkocht kregen. Ik begrijp niet waarom Vitinha eraf is gehaald en op het veld is gebleven. Om nog maar te zwijgen over Guendouzi, die hij afmaakte door hem eruit te halen."

" Clauss is rampzalig sinds januari! En hij was al niet geweldig voor de wereldbeker. Sanchez heeft te veel balbewegingen om in deze rol te spelen, Malinovsky is te traag, te zwaar, mist levendigheid om diff te maken. Ons spel is zonder ritme, percussie, intensiteit."

" Malinovski eerlijk gezegd vind ik ook niets bijzonders aan hem..."

"Flop Malinovsky" 

Malinovksyi vs Stade Reims

Ook tegen Stade Reims werd zijn wedstrijd geen succes. Door de Franse sportkrant werd hij getrakteerd op een buis: 4 op 10. 

"Ik hoop dat iedereen nu begrijpt waarom Ounahi meer moet spelen in plaats van Malinovskyi."

"Mogen we praten over Ruslan Malinovskyi of?"

"Malinovskyi is traag en technisch zo zwak."

"Wanneer je de match van Malinovskyi zag gisteren, kan je zeggen dat Ounahi echt veel meer speeltijd verdient..."

"Malinovskyi heeft niets bijgedragen."

"Malinovskyi is echt slecht vanavond."

 Malinovskyi scoorde eerder dit seizoen een raket tegen PSG: