14-jarig supertalent van Barça speler v/h toernooi op KDB Cup '23, wie waren zijn voorgangers?

Naar jaarlijkse traditie stond afgelopen weekend de Kevin De Bruyne Cup - kortweg KDB Cup - op het programma in Drongen. Een prachtig internationaal jeugdtoernooi, waar jaarlijks bakken talent op afkomt. Het werd een weekend met veel zon, maar vooral heel veel voetbalplezier. Net als vorig jaar was het echter Barcelona dat met de oppergaai ging lopen: de Blaugrana toonde zich de betere van PSG door de finale met 3-1 te winnen. Dat vooral te danken aan 14-jarig supertalent Guille Fernandez, die werd uitgeroepen tot speler van het toernooi. Daarmee komt hij in een leuk lijstje.

Speler van het toernooi KDB Cup

Wij doken even de archieven in en keken welke spelers ooit werden verkozen tot speler van het toernooi. Vorig jaar won Barcelona ook al, door toedoen van Juan Hernandez. Ondertussen is de Spanjaard vijftien jaar en een vaste waarde in de Spaanse U17. Door Covid kon er geen KDB Cup plaatsvinden in 2020 en 2021, dus moeten we terug naar 2019 voor de winnaar daar voor. Dat was Charlie Webster, die tegenwoordig op z'n 19e nog steeds aan de slag is bij de U21 van Chelsea.

Kian Fitz-Jim werd in 2019 weggehaald door Ajax, waar hij al vier keer de A-selectie haalde. Ilaix Moriba is zeker de bekendste naam: hij werd enkele jaren geleden voor €16 miljoen weggeplukt door RB Leipzig, maar dat was nog geen succes. Inmiddels speelt hij bij Valencia. De eerste winnaar - Umaro Embalo - is ondertussen 22 jaar en kwam destijds met Benfica naar de KDB Cup. Vorige zomer verkaste hij naar Fortuna Sittard. Dit seizoen klokte hij in de Eredivisie af op drie goals en drie assists.

speler van het toernooi kdb cup

De beslissende goal in de finale van de KDB Cup, van de voet van Guille Fernandez: