De 10 clubs die de meeste seizoenen op rij Europees voetbal afdwongen, mét Club Brugge

Neen, het is absoluut niet het seizoen van Club Brugge geweest. Vorig weekend maakte dat nog maar eens duidelijk: Club Brugge verloor in eigen huis van KRC Genk en dat vonden de fans niet eens erg, want hun enige doel is Antwerp van de titel houden. Maar toch glipte blauw-zwart ternauwernood nog de Champions' play-offs binnen, wat hen - door de bekerzege van Antwerp - alweer Europees voetbal oplevert volgend seizoen. En dat nu al voor de 30e keer op rij. Een straffe statistiek, waarmee ze in een alleraardigst lijstje terechtkomen.

Clubs met meeste seizoenen op rij kwalificatie Europees voetbal

De grote slokop is Barcelona: de Spaanse topclub wist zich voor de 67e keer op rij te kwalificeren voor Europees voetbal. Daarmee komt niemand zelfs in de buurt. Op ruime afstand volgen FC Porto en PSV Eindhoven, die zelf al 50 jaar op rij hoog genoeg eindigden in de eigen competitie om Europees voetbal af te dwingen. Ook deze clubs doen het al jaren goed in eigen land: Sparta Praag, Dynamo Kiev, Ajax Amsterdam, Olympiakos, Bayern München & Celtic. 

https://voetbalflitsen.be/nieuws/0dvqw2/nieuwe-bizarre-beelden-club-en-genk-fans-zingen-in-koor-antwerp-marginalen-video

Het afgelopen seizoen ging Club de geschiedenisboeken in na UCL-kwalificatie in de poules:

Ook interessant