Voorbeschouwing Gent-Westerlo: alles wat je moet weten!

KAA Gent doet haar naam als topfavoriet voor Europe play-off winst voorlopig eer aan met 12/15. De enige nederlaag kwam buitenshuis bij OH Leuven op speeldag drie. De laatste twee wedstrijden werden vrij vlot met 3-1 en 0-2 gewonnen tegen Mechelen en STVV. Een schril contrast zien we bij de tegenstander van vandaag. Westerlo verloor haar eerste drie duels en speelde de laatste twee gelijk. Zowel in de nederlaag tegen Mechelen als de draw tegen Standard kregen de Kemphanen goals tegen in de laatste minuten.

KAA Gent opstelling

Hein Vanhaezebrouck kiest in doel voor penaltyexpert Davy Roef, die tegen STVV Koita van scoren belette. De driemansdefensie wordt door Mitrovic, Watanabe en Torunarigha gevormd. Gandelman start deze keer iets dieper: op de zes door de terugkeer van Sven Kums. Hong mag die laatste vergezellen op het middenveld. Op de flanken vinden we Archie Brown op links en Samoise op rechts. Het spitsenduo wordt vanavond gevormd door de man in vorm Tarik Tissoudali en Matias Fernandez-Pardo die ook al twee keer scoorde in de play-offs.

KVC Westerlo opstelling

Niet Bolat, maar Nick Gillekens start na een goede wedstrijd tegen OH Leuven opnieuw in doel. De verdediging bestaat uit Jordan Bos, Piedfort, doelpuntenmaker Tagir en Rommens. Ervaren rot Sydorchuk en Haspolat bezetten het middenveld met Madsen op de tien. De flanken worden bekleed door de jonge Costa Ricaan Josimar Alcocer en de Iraanse Sayyadmanesh. Lucas Stassin krijgt van Bart Goor de voorkeur op Frigan en Vermant.

Kan je ook niet wachten op de duels van zondag? Klik hier