Recordtransfer Andrijasevic haalt uit naar Gent: "Kreeg nooit mijn kans en alles was mijn schuld."

Franko Andrijasevic werd anderhalf jaar geleden met veel tam-tam binnengehaald bij KAA Gent. Een topper, luidde het, waar Gent ruim 4 miljoen voor betaalde. 34 matchen later wordt hij uitgeleend aan degradatiekandidaat Waasland-Beveren.

Franko Andrijasevic kon zich nooit echt doorzetten bij de Buffalo's. De Kroaat speelde in totaal 34 wedstrijden en kwam daarin maar 2 keer tot scoren. Drie keer gaf hij de beslissende pass. In HLN kon de aanvallende middenvelder het dan ook niet laten om nog eens na te trappen naar Gent:

"Alles was altijd mijn schuld. Zelfs al zat ik op de bank. Als het slecht ging, wees iedereen naar mij. Ging het goed, was dat zeker niét door mij. Yves Vanderhaeghe zei altijd dat ik het goed deed, dat ik gemotiveerd was en dat iedereen naar mij moest kijken. 'Zo moet het', zei hij. Maar de dag nadien zat ik op de bank of in de tribune. Weet je wel hoe moeilijk dat is? Ik wist gewoon niet wat ik fout deed, nooit kreeg ik een reden. Heel lastig om gefocust te blijven als je niet weet wat je moet denken. Eén match spelen, tien in de tribune, twee keer invallen en weer vijf langs de zijlijn. Sorry, dat zou voor niémand makkelijk zijn."

"Ja, ik ben de duurste transfer ooit van Gent, maar ik kreeg nooit een echte kans. En als ik dan tóch eens mocht spelen, was het vaak niet eens op mijn positie. Als verdedigende middenvelder, terwijl ik een 10 of een tweede aanvaller ben... Het was altijd iets. Veel blablabla, maar nooit een échte babbel. Dat miste ik. Nochtans was ik wel altijd eerlijk. Maar desondanks heb ik nergens spijt van. Ik denk dat alles met een reden gebeurt. Ik heb in dat anderhalf jaar Gent heel veel geleerd, niet alles was slecht. Het is een ervaring die ik meeneem."