Club Brugge-fans GRINNIKEN na uitschakeling Anderlecht door Mathew Ryan: "Bruges Boy Forever"

AZ Alkmaar schakelde donderdagavond RSC Anderlecht uit en daar zat Mathew Ryan voor een groot stuk tussen. De ex-Club Brugge-doelman keept nu voor de Nederlanders en was de grote held in de penaltyreeks. Zo stopte de Australiër maar liefst twee van de drie RSCA-strafschoppen, waaronder ééntje van Rode Duivel Jan Vertonghen. Met zijn verleden bij Club Brugge waren het natuurlijk de Brugse fans die zich massaal lieten gelden op Twitter. Zij vinden het werkelijk genieten dat hun (voormalige) publiekslieveling hun eeuwige rivaal uit Europa kegelde!

Mathew Ryan tegen Anderlecht

De nu 31-jarige Australische doelman stond van 2013 tot 2015 tussen de palen bij blauw-zwart. Zowel in de competitie als in de Europa League, onder andere met een glansprestatie tegen Torino, maakte de doelman indruk. In 2015 ging Ryan hogere oorden opzoeken bij Valencia, waar hij nooit echt doorbrak. Jarenlang heeft Club het moeilijk gehad om een waardige opvolger tussen de palen te vinden, maar met Mignolet is er nu eindelijk weer zekerheid in doel. 

Mathew Ryan AZ Alkmaar

Na enkele passages bij Genk, Brighton, Sociedad, Arsenal en Kopenhagen, zit de Australiër nu bij het Nederlandse AZ. Voor het Conference League-duel tegen AZ Alkmaar liet Ryan zich al uit over zijn verleden in  België. Voor mij is het de eerste keer dat ik terugkeer naar België sinds ik er ben vertrokken. Ik heb het altijd moeilijk gehad tegen Anderlecht, maar mijn mooiste Brugse herinnering is wel gekoppeld aan die ploeg: de bekerwinst in 2015.”, klonk het vorige week bij Mathew Ryan.

mathew ryan anderlecht az club brugge

Mathew Ryan Anderlecht

Er werd voor de match ook gevraagd naar zijn kennis van de huidige selectie van paars-wit. “Ik moet eerlijk bekennen dat ik niets weet van het huidige Anderlecht. Slimani? Neen, dat zegt me nog weinig. Ik kan wel terecht bij Belgische vrienden en heb nog enkele dagen om bij te leren, hè. Bij Club Brugge ken ik wel alleen nog Brandon Mechele, maar ik heb nog veel Brugse vrienden naast het veld. Natuurlijk willen zij dat AZ wint. Ik moet winnen voor hen donderdag”, aldus de AZ-doelman. Zo geschiedde donderdagavond dus...

mathew ryan az anderlecht club brugge mechele

Mathew Ryan Club Brugge

Mathew Ryan speelt nog maar sinds afgelopen winter bij de Nederlandse subtopper. Wat velen niet weten, is dat hij even goed ook voor Anderlecht had kunnen spelen. In Het Nieuwsblad pakte hij uit met deze opvallende anekdote. "Of ik ooit bij Anderlecht kon tekenen? Ja in 2017, maar het was nog vroeg in de transferperiode toen en ik heb dat geweigerd. Ik herinner me de precieze omstandigheden niet meer, maar ik begreep wel dat de Brugse fans niet wilden dat ik naar de grote rivaal zou gaan. Club Brugge heeft een speciale plaats in mijn hart”, besluit Mathew Ryan. De Club Brugge-fans konden het duidelijk smaken dat hij de penaltyheld was tegen paars-wit!

mathew ryan club brugge anderlecht az

In de vorige ronde van de Conferencer League knikkerde AZ het Italiaanse Lazio Roma uit. Ryan was toen belangrijk met onder meer deze supersave.

Ook interessant