Dessers in gesprek met Genk: "Hopelijk kan hij nog van waarde zijn voor Genk"

Cyriel Dessers kan rekenen op een warm onthaal als hij na dit seizoen terugkeert bij KRC Genk. De Belgische club heeft de aanvaller aan Feyenoord verhuurd en de Rotterdammers hebben een optie tot koop van vier miljoen euro. De Belgen hopen nog altijd dat Dessers voor KRC Genk kiest.

"Bepaalde individuen zijn niet meer welkom", geeft Dimitri de Condé, Head of Football bij Genk, aan in gesprek met Het Laatste Nieuws. Dat geldt echter niet voor Dessers. Feyenoord heeft een aankoopoptie van vier miljoen euro bedongen, maar het is nog maar de vraag of de Stadionclub dit gaat én kan betalen. De club uit Rotterdam-Zuid zit financieel gezien namelijk niet heel ruim.

"Een maand geleden hebben we met Cyriel en zijn entourage gesproken", vertelt De Condé. "Hij is altijd welkom geweest in Genk en ik als TD ontvang hem met open armen. Ik denk dat zijn rol in de kleedkamer ook is onderschat. Vorig jaar was hij in zijn rol heel belangrijk voor de ploeg".

Het lot van Dessers ligt echter niet in de handen van Genk. Als Feyenoord namelijk besluit om vier miljoen euro over te maken, is de Nigeriaan ook volgend seizoen te bewonderen in het shirt van de Rotterdammers.  "Het verrast me niet dat hij het goed doet bij Feyenoord. Hopelijk kan hij nog van waarde zijn voor Genk. Als hij dat anders ziet, zullen we ernaar moeten handelen", aldus De Condé.

Ook interessant