Vadis Odjidja investeert in SCARAB Sports: "Deze technologie is baanbrekend"

Vadis Odjidja is naast middenvelder van KAA Gent nu ook investeerder. Hij investeerde mee in het bedrijf SCARAB Sports, dat is een Gentse sport-tech startup onder leiding van Tanguy Ongena, Matthias Seghers en Oliver Franckx. Met de aantrekking van onder andere Vadis Odjidja hopen ze om SCARAB Sports naar een hoger niveau te tillen. 

SCARAB Sports

Het bedrijf begon als een universitair project waarbij ze hun technologie de PL8 uitbrachten. De bedoeling is om de focus te leggen op de technisch-cognitieve vaardigheden van spelers. Die vaardigheden worden gemeten en getraind door een smart rebound board. Dat board kan je vergelijken met een minidoel waartegen je de bal moet kaatsen. Verschillende boards worden in een cirkel geplaatst en aan de hand van de kleuren rood en groen weet de speler naar waar hij de bal moet kaatsen. 

Talent ontdekken

De grootste troef van deze technologie is dat ze toegankelijk is voor alle leeftijden. Vanaf de leeftijd van 10-11 jaar heeft men de vaardigheid ontwikkeld om juist te reageren. Elke leeftijd heeft zijn eigen waarden, zo zal het bij de jeugd vooral gaan om het juiste profiel van de speler vast te leggen en het talent te ontdekken. Door de technologie bij de jeugd te gebruiken zullen er in de toekomst minder snel spelers doorgestuurd worden. Bij de oudere generatie daarentegen zal de technologie eerder ingezet worden bij blessureherstel of ter preventie van blessures. 

KAA Gent, Royal Antwerp en OH Leuven

Ondanks dat de technologie nog in zijn eindfase zit, hebben de jongens van SCARAB Sports toch al deals kunnen sluiten met topclubs zoals KAA Gent, Royal Antwerp FC en OH Leuven. Die clubs hebben ze weten overtuigen met hun prototypes. Met de enorme kapitaalsverhoging die ze gekregen hebben en alle data die ze aan het verzamelen zijn, hopen de jonge ondernemers om op het einde van dit seizoen met hun product effectief naar buiten te komen.