Dramatische cijfers: ploeg uit 3de Nationale pakte 1 op 42 met doelsaldo van -37

KVV Weerstand Koersel is een ploeg uit Derde Nationale. De kans is echter groot dat we ze komend seizoen terug in Eerste Provinciale terugvinden. Koersel staat namelijk allerlaatste in hun reeks met amper 1 op 42. Dertien keer werd verloren, slechts één keer werd gelijkgespeeld (0-0 tegen De Kempen, de voorlaatste met negen punten). Het doelsaldo bedraagt 8/45 met enkele zware nederlagen tegen Diest (6-0) en Esperanza Pelt (8-2). Ze moeten nu al echt gaan stunten in de terugronde indien ze zich alsnog willen redden. Maar we moeten toegeven: dit zou een mirakel zijn.

Weerstand Koersel

Toch hoeft Weerstand Koersel zich nergens voor te schamen. Het is het eerste volwaardige seizoen ooit dat Koersel in de Nationale reeksen speelt. Vorig seizoen tellen we niet mee omwille van corona. De voorgaande jaren kwamen ze telkens uit in Eerste Provinciale, waar ze in 2020 kampioen werden. In het seizoen 2016/2017 speelden ze zelfs nog in Tweede Provinciale. Op zich wel een knappe evolutie. Wie weet worden ze wel een ploeg die geregeld zal schommelen tussen de Nationale en Provinciale reeksen.

Kunstgras

Weerstand Koersel werd opgericht in 1936 en heeft het stamnummer 2428. Ze werken hun thuiswedstrijden af in de Sportlaan, waar ze beschikken over een mooie accommodatie, inclusief kunstgras. Ze hebben tevens een goede jeugdwerking. Bovenaan hun reeks in Derde Nationale herkennen we onder meer RC Mechelen en Turnhout.

Zo ziet hun veld eruit:

Weerstand koersel