Club Brugge-flop vindt na 1,5 maand een nieuwe club... kostte ooit nog meer dan €2 miljoen

Tal van spelers zijn bij Club Brugge al de revue gepasseerd. Sommigen slaagden met onderscheiding, zoals Noa Lang, Hans Vanaken of Simon Mignolet, anderen lieten geen historische indruk na. Zoals Dorin Rotariu, de 28-jarige Roemeense flankaanvaller die Club Brugge ooit voor 2,2 miljoen euro overnam van de Roemeense club FC Dinamo. Rotariu heeft met FCSB nu in zijn thuisland opnieuw een nieuwe club gevonden, nadat hij deze zomer op de keien was gezet door het Bulgaarse Ludogorets, de ex-club van die andere aanvaller bij blauw-zwart: Igor Thiago.

Dorin Rotariu Club Brugge

De winger, die net als anderen niet ontbolsterde bij Club, begon in zijn geboortestad Timisoara aan zijn voetbalcarrière, waarna hij in 2013 naar FC Dinamo in de Roemeense hoofdstad Boekarest ging. Daar speelde hij vier jaar alvorens Club Brugge hem op deadline day van de wintermercato in 2017 uit zijn thuisland weghaalde. Op Jan Breydel kwam hij amper twaalf keer in actie, waarin hij een keer scoorde en drie assists gaf. Na een half seizoen leende blauw-zwart hem al snel uit aan toenmalige eersteklasser Moeskroen, bij wie hij wel meer aan de bak kwam en productiever was. Zo kwam hij er in dertig wedstrijden aan elf goals en vijf assists. 

Dorin Rotariu transfer FCSB

De Roemeen, die tussen 2016 en 2019 tien caps verzamelde bij de Roemeense nationale ploeg, vertrok na een jaar opnieuw op huurbasis bij AZ Alkmaar, bij wie hij ook amper aan spelen toe kwam, waarna Club Brugge hem een half seizoen later toch nog voor anderhalf miljoen van de hand deed. Sinds februari 2019 speelde Rotariu nog voor het Kazachse FC Astana, Ludogorets en opnieuw op huurbasis bij het Griekse Atromitos, de huidige club van Tuur Dierckx. Sinds medio augustus zat de pocketaanvaller zonder club, maar de 26-voudige Roemeense landskampioen bood hem dus een reddingsboei. FCSB, het voormalige Steaua Boekarest, was vorig seizoen tegenstander van RSC Anderlecht in de groepsfase van de Conference League. 

Goal van Dorin Rotariu tijdens Roemenië-Zweden

Ook interessant