Ooit zwaar geflopt bij Club, nu leidt hij 2e Klasser als kapitein naar eerste titel in 90(!) jaar!

Doet de naam Enoch Kofi Adu nog een belletje rinkelen? Waarschijnlijk enkel als je een fan bent van Club Brugge. De Ghanees streek in 2013 neer bij Club Brugge, dat €2 miljoen veil over had voor zijn diensten. De centrale middenvelder moest de nieuwe patron op het middenveld worden, maar dat draaide toch even anders uit. Adu kon nooit overtuigen en speelde daarna vooral in Scandinavië. Daar is hij nog steeds actief én schreef hij mee geschiedenis met Ekenäs IF.

Enoch Kofi Adu Ekenäs IF

Sinds maart van dit jaar is Adu actief bij Ekenäs IF, dat uitkomt in de tweede klasse van Finland. Al komt daar binnenkort verandering in. Adu leidde de Finse club als kapitein namelijk naar een eerste promotie sinds 1933. Afgelopen week werd Ekenäs kampioen, waardoor het voor het eerst in 90 jaar in de hoogste afdeling mag gaan spelen. Een echt voetbalsprookje dus. Fun fact: het merendeel van die provincie is zelfs Zweedstalig.

Enoch Kofi Adu Club Brugge

De fans van Club Brugge zullen zich Adu nog wel herinneren. Er werd veel van hem verwacht, maar hij kon het nooit waarmaken. Hij zou uiteindelijk amper achttien keer in actie komen voor Club Brugge, waarin hij niet raak trof en ook geen assist gaf. Hij verzeilde op de bank en zou één jaar later al vertrekken. Hij speelde in zijn carrière nog voor Stabaek, Malmö, Akhisar Belediye, AIK, Mjällby en is momenteel dus nog actief in Finland.

Ook interessant